Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: „Nu se va încheia niciun acord între UK şi UE”

© Sputnik / Dzhastin Griffits-Uillyams / Accesați arhiva multimediaВеликобритания вышла из ЕС
Великобритания вышла из ЕС - Sputnik Moldova
Abonare
Săptămâna trecută, premierul britanic Boris Johnson a avertizat că țara sa este pregătită să părăsească blocul UE la sfârșitul anului, fără un acord comercial.

BUCUREŞTI, 20 oct – Sputnik, Doina Crainic. Michael Gove, ministrul britanic responsabil de coordonarea unui Brexit fără acord, a declarat astăzi că negocierile comerciale cu UE au ajuns într-un punct din care efectiv nu mai pot continua, adăugând că nu există nicio posibilitate pentru a se ajunge la un acord.

Референдум о независимости Шотландии - Sputnik Moldova
Politică
Scoția vrea să scape de Marea Britanie: Se pregătește un nou referendum de independență

Ministrul a mai spus că UE a refuzat să discute texte legale în orice domeniu. Gove a adăugat că discuții ulterioare ar fi lipsite de sens și că „nu ne vor duce mai aproape de o soluție”.

„Vrem un acord, dar nu îl putem încheia în orice termeni”, a spus Gove, citat de Reuters.

El a mai spus că o reuniune a comitetului mixt a arătat o abordare constructivă a UE și a subliniat că rămân multe lucruri de rezolvat de către comitet.

Reacția UE

Între timp, negociatorul șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a spus că blocul este pregătit să intensifice negocierile, potrivit Sputnik Internaţional

​Vor continua discuțiile?

Săptămâna trecută, Bruxelles-ul a spus că se așteaptă la reluarea discuţiilor cu Londra, în ciuda retoricii negociatorilor britanici care au subliniat că țara nu va face concesii pentru a ajunge la un acord.

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat recent că țara sa este gata să părăsească blocul pieței unice fără un acord comercial.

Negocierile pentru a se ajunge la un acord care să stabilească relațiile comerciale post-Brexit dintre Marea Britanie și UE s-au blocat în mod repetat, ultima dată fiind atunci când Johnson și-a prezentat proiectul de lege privind piața internă, pe care Bruxelles-ul îl consideră în contradicție cu prevederile acordului negociat anterior privind Brexit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0