Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zilele Științei la Biblioteca Națională: Expoziții inedite

© Sputnik / Rodion ProcaElena Pintilei
Elena Pintilei - Sputnik Moldova
Abonare
Biblioteca Națională a Republicii Moldova a organizat în perioada 5-11 noiembrie "Zilele Științei", ediția a III–a. Directoarea instituției, Elena Pintilei, a oferit mai multe detalii despre desfășurarea activităților consacrate acestui eveniment.
Zilele Științei la Biblioteca Națională: Expoziții inedite

Biblioteca Națională din Capitală a pregătit o serie de activități destinate cercetătorilor, cadrelor didactico-științifice, doctoranzilor, masteranzilor, profesorilor și bibliotecarilor. Totodată, sunt organizate diverse mese rotunde, lecții publice, expoziții, prin prisma cărora tinerii vor fi motivați să pășească mai frecvent pragul bibliotecii.

Alina Trofim - Sputnik Moldova
Uimitor: Iată ce descoperiri științifice a făcut o moldoveancă
"Suntem nespus de bucuroși că avem ocazia să organizăm mai multe activități, destinate tuturor oamenilor pasionați de carte, știință. Scopul acestor evenimente este centrarea pe comunicarea realizărilor științifice, numelor notorii în diverse domenii, încurajarea și diversificarea activităților bibliotecar-bibliografice inovative, promovarea rezultatelor activității de cercetare ș.a.", a subliniat Elena Pintilei

Totodată, în această perioadă, participanții vor putea vizita mai multe expoziții: Expoziție de teze de doctor și cercetări științifice;  Expoziție tematică „Istoria cărții în studii fundamentale” și Expoziția de carte ,,În lumea literaturilor. SERIA OXFORD WORLD’S CLASSICS”.

De asemenea, până pe 10 decembrie cei interesați vor putea admira expoziția ,,Patrimoniu și Educație: Să învățăm pentru viață”, lansată pe 10 noiembrie, de Ziua Științei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0