Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri 2020: Cum vor vota moldovenii din Marea Britanie

© Photo : Facebook / Andrei Gaju Moldovenii din Germania au ieșit în număr mare la urne
 Moldovenii din Germania au ieșit în număr mare la urne - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii cu drept de vot din Marea Britanie sunt îndemnați să se informeze bine înainte de a merge la una din secțiile de votare deschise pe teritoriul acestei țări.

CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Familiile cu copii mici, femeile însărcinate și persoanele cu dizabilități vor avea prioritate la intrare în secțiile de votare care vor fi deschise pe teritoriul Marii Britanii. Într-o informarea de presă, Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie precizează că și pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord cetățenii cu drept de vot vor trebuie să respecte o serie de măsuri de protecție. Astfel, toți alegătorii care vor veni la secțiile de votare din Marea Britanie vor purta mască de protecție și vor respecta distanța socială de cel puțin un metru între persoanele care nu locuiesc împreună. Ambasada le recomandă cetățenilor care se prezintă la secțiile de votare să vină cu un pix propriu pentru a semna în lista electorală.

Выборы президента: Выездная урна прибыла в райбольницу Комрата - Sputnik Moldova
Alegeri: Testul COVID pentru cei cu simptome - Ce spune CEC

De asemenea, oamenii sunt îndemnați ca, imediat după procedura de vot, să părăsească incinta secției de votare, dar și adiacentul acesteia, pentru a nu crea aglomerații care ar avea un impact negativ asupra desfășurării procesului electoral, inclusiv implicarea forțelor de menținere a ordinii și sensibilizarea autorităților locale.

Pentru a preveni crearea aglomerațiilor și a nu pune presiune asupra secțiilor de votare din Londra și Northampton, care au fost cele mai aglomerate la primul tur, se recomandă votarea la una dintre secțiile aflate în celelalte localități din Marea Britanie.

Pe teritoriul Marii Britanii vor fi deschise șapte secții de votare care vor fi asigurate cu câte 5000 de buletine de vot fiecare. De asemenea, în scopul fluidizării procesului, va fi mărit numărul cabinelor de vot la toate secțiile de votare.

Pentru a vota este necesar sa aveți unul din următoarele documente: pașaport moldovenesc, valabil sau expirat, buletin de identitate valabil, cu fișa de însoțire, sau livret de marinar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0