Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Program de lucru special pentru două secții de vot din străinătate

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaГолосование на выборах президента Молдавии в Москве
Голосование на выборах президента Молдавии в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 15 noiembrie, secțiile de votare din orașul Strasbourg (Franța) și Baku (Azerbaidjan) vor avea un program redus de lucru. Acest fapt este determinat de situația internă din țările respective.

CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale a fost aprobat un program special pentru două secții de votare din străinătate. Este vorba despre secțiile de votare nr. 1/307din orașul Baku, Republica Azerbaidjan și, respectiv, nr. 1/342din orașul Strasbourg, Republica Franceză.

Выборы президента: Выездная урна прибыла в райбольницу Комрата - Sputnik Moldova
Alegeri: Testul COVID pentru cei cu simptome - Ce spune CEC

Astfel, secția de votare din Strasbourg va activa între orele 07:00 și 20:00. Motivul este prelungirea măsurilor restrictive în contextul pandemiei de COVID-19, care sunt valabile și pentru data de 15 noiembrie.

Secția de votare din Baku va putea primi alegătorii în intervalul orelor 07:00 și 18:00. Cauza este că autoritățile din Azerbaidjan au declarat anterior Legea marțială în legătură cu conflictul militar azero-armean, care prevede introducerea stării de asediu în mai multe orașe, inclusiv în orașul Baku.

Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie vor fi deschise peste 2.100 de secții de votare, inclusiv 139 de secții de votare peste hotare. Cele mai multe secții de votare din străinătate vor fi deschise în Italia, Federația Rusă, România și SUA. Secțiile de votare vor activa între orele 7:00 și 21:00.

În Registrul de Stat al Alegătorilor sunt înscriși 3.287.140 de cetățeni cu drept de vot, potrivit CEC. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0