Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor vota studenții și elevii în turul doi de scrutin

© Photo : Miroslav RotariВыборы президента Молдовы
Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Electorală Centrală a venit cu precizări privind modul în care vor participa la turul doi al scrutinului prezidențial studenții și elevii cu drept de vot.

CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Pe 15 noiembrie în Moldova va avea loc turul doi al alegerilor președintelui Republicii Moldova. Studenții și elevii cu drept de vot au câteva modalități de a participa la aceste alegeri.

Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Societate
CEC a acreditat astăzi noi observatori la alegeri

Astfel, în ziua scrutinului aceștia se pot prezenta la secția de votare unde domiciliază sau își au reședința valabilă conform actului de identitate. În cazul în care studenții și elevii cu drept de vot au și domiciliu și reședință valabilă, aceștia vor vota la secția de votare în a cărei rază teritorială își au reședința, a explicat CEC.

Totodată, studenții și elevii se pot adresa la biroul electoral al secţiei de votare în raza domiciliului sau reşedinţei valabile și să-și ia un certificat pentru drept de vot care le va permite să voteze în oricare altă secţie de votare din țară. Autoritatea electorală precizează că procedură este accesibilă până pe 14 noiembrie curent, iar certificatul se eliberează la prezentarea actului de identitate.

În ziua alegerilor, în baza certificatului pentru drept de vot, aceștia vor vota pe listă electorală suplimentară, iar certificatul va rămâne la biroul electoral al secţiei de votare.

Dacă în primul tur al alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova studenții și elevii cu drept de vot și-au declarat locul nou de ședere, fiind incluși în lista electorală de bază, atunci pe 15 noiembrie aceștia vor putea să-și exercite dreptul la vot la aceiași secție de votare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0