Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC a acreditat astăzi noi observatori la alegeri

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a acreditat astăzi noi observatori la alegerile prezidențiale, atât naționali, cât și internaționali. Autoritatea a examinat și rapoartele financiare ale concurenților cu referire la primul tur de scrutin.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC), întrunită astăzi în ședință, a acreditat noi observatori naționali și internaționali pentru monitorizarea celui de-al doilea tur, din 15 noiembrie, al alegerilpr pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

 брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova
CEC: Noi precizări despre organizarea turului doi

CEC a acreditat în calitate de observatori doi reprezentanți ai Adunării Interparlamentare a CSI, un reprezentant al Ambasadei Marii Britanii în Republica Moldova și 10 reprezentanți din partea Ambasadei Ucrainei la Chișinău. Au mai fost acreditați observatori din partea Ambasadei Irlandei și Organizației pentru Cooperare și Securitate în Europa (OSCE). 

De asemenea, CEC a acreditat vreo 40 de observatori naționali din partea Asociației „Promo-Lex” (organizație nonguvernamentală).

Anterior, CEC a precizat că observatorii care au monitorizat turul întâi al alegerilor își pot continua activitatea și în cadrul turului doi, în baza acreditării inițiale. În același timp, a informat CEC, vor fi acreditați și noi observatori.

La primul tur al scrutinului prezidențial din 1 noiembrie, CEC a acreditat 2.220 de observatori – 1.911 naționali și 309 internaționali.

CEC a examinat rapoartele financiare vizând primul tur

CEC a examinat, în ședința de astăzi, și rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, la situația din 23 și 30 octombrie.

Rapoartele prezentate au fost plasate pe pagina web a CEC, la rubrica  „Alegeri prezidențiale din 01.11.2020” / „Susținerea financiară” / „Finanțarea campaniei electorale a concurenților electorali”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0