Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informații utile pentru cei care preferă cumpărăturile online

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Abonare
Comerțul online a devenit foarte populară în rândul moldovenilor, cel puțin în ultima perioadă. Cum vă puteți asigura că produsele procurate corespund standardelor de calitate - sfaturi de la reprezentantul Agenției pentru Protecția Consumatorilor Nicolae Olărașu.
Informații utile pentru cei care preferă cumpărăturile online

În ultima perioadă, mulți agenți economici au început să-și vândă marfa online. În acest context, reprezentantul APCSP Nicolae Olărașu a vorbit despre criteriile la care trebuie să atrageți atenția atunci când faceți cumpărături online, fie că este vorba de produse electrocasnice, articole vestimentare, accesorii sau produse procurate de la micii producători autohtoni.

În primul rând, specialistul recomandă să achiziționați produse de la magazine online cunoscute ori cu care ați mai avut contacte comerciale înainte, sau în privința cărora nu există comentarii negative ale altor clienți pe forumuri și pe site-urile de evaluare a serviciilor.

"Există mai multe criterii de selectare a unui magazin online. Totuși, este important să fie indicată denumirea agentului economic, codul fiscal, codul TVA, telefonul de contact și adresa de e-mail", a subliniat interlocutorul.

Nicolae Olărașu a mai remarcat că una dintre cele mai frecvente situații cu care se confruntă consumatorii este livrarea cu întârziere a produselor solicitate. Specialistul a subliniat că nu există un termen de livrare standard, acesta fiind în mare parte stabilit de către agentul economic.

Supermarket - Sputnik Moldova
Societate
Nu au respectat regulile: Ce au pățit unii agenții economici

"În situația în care livrarea a fost efectuată cu întârziere, adică a depășit timpul anunțat de către agentul economic, atunci consumatorii sunt în drept să solicite o reducere corespunzătoare a prețului. De exemplu, dacă agentul economic informează că livrarea va fi efectuată în 48 de ore, atunci acest termen nu trebuie să fie depășit. În general, consumatorul are dreptul să perceapă penalități de 2% pentru fiecare oră de întârziere, din suma de livrare", a explicat specialistul.

Consumatorii sunt îndemnați să sesizeze autoritățile cu privire la toate practicile incorecte depistate și să apeleze la linia fierbinte 022-51-51-51 pentru a raporta anumite încălcări.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0