Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu au respectat regulile: Ce au pățit unii agenții economici

© Sputnik / Mihai CarausSupermarket
Supermarket - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Asigurare Publică a împărțit amenzi mai multor agenți economici care nu au respectat regulile de prevenire a răspândirii COVID-19.

CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. În cadrul conferinței săptămânale organizate la Ministerul Sănătății, directorul interimar al ANSP, Vasile Guștiuc, a declarat că instituția pe care o conduce a efectuat mai multe controale inopinate și a descoperit abateri. 

Ambulanța - Sputnik Moldova
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri s-au confirmat astăzi

„Au fost supuse verificării inopinate 177 de obiective ale economiei naționale pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice. Astfel, au fost verificate 82 de instituții de învățământ, 14 instituții medicale, 21 de frizerii, 6 farmacii, 35 de obiective de comerț și 9 obiective de producere și industriale. În urma verificărilor au fost identificate un șir de abateri de la normele stabilite de autorități în scopul prevenirii răspândirii COVID-19. Abateri au fost atestate în total la 23 de instituții, dintre care în 16 instituții de învățământ, 5 obiective de comerț și într-o frizerie. Încălcările se referă la admiterea supraaglomerării spațiilor. Nerespectarea regulilor de protecție a măștii. Nu se efectuează triajul matinal al angajaților și altele”, a spus Vasile Guștiuc.

Astfel, au fost aplicate 12 procese de contravenții administrative, au fost emise 16 prescripții sanitare și sistată activitatea unui obiectiv. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0