Cum s-a scumpit euro la bănci și cât costă alte valute

© Sputnik / Mihai CarausBалютный курс
Bалютный курс - Sputnik Moldova
Abonare
Prețul euro depășește 20 de lei și la cumpărare la unitățile de schimb valutar ale băncilor, după ce moneda europeană a urcat în total cu 25 de bani la cursul oficial de joi și vineri, până la cotația de 20,31 lei.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Cele mai importante bănci din Chișinău cumpără astăzi dolarul cu 17 lei - 17,04 lei și îl vând cu 17,24 lei

Табло курса евро в витрине операционной кассы - Sputnik Moldova
Uimitor cum s-a scumpit euro! Cursul valutar BNM

Băncile cumpără euro cu 20,01 lei – 20,18 lei și îl vând cu 20,34 lei - 20,43 lei.

Iată și prețurile practicate de unitățile de schimb ale băncilor pentru celelalte principale valute de referință: hrivna ucraineană – 42 bani - 45 de bani la cumpărare și 62 bani - 63 de bani la vânzare, leul românesc – 4,04 lei moldovenești la cumpărare și 4,24 lei – 4,26 lei moldovenești la vânzare, rubla rusească – 21,4 bani – 21,6 bani preț de cumpărare și 22,6 bani preț de vânzare.

La cursul anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru vineri, 6 noiembrie, și care este valabil și în zilele de weekend, 7 și 8 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,20 lei, un euro – cu 20,31 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60,90 de bani, un leu românesc – cu 4,17 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22,15 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiCursul valutar BNM pentru 6 noiembrie
Cum s-a scumpit euro la bănci și cât costă alte valute - Sputnik Moldova
Cursul valutar BNM pentru 6 noiembrie

Vineri a fost a treia zi consecutivă în care leul s-a depreciat în raport cu toate principalele valute de referință.

Правительство РМ  - Sputnik Moldova
Video: Ce avantaje au investitorii care aleg Moldova

Scumpirea cu 19 bani a euro a fost cea mai importantă schimbare în cotațiile valutare oficiale pentru vineri, după ce joi moneda europeană se scumpise cu 6 bani. Prețul dolarului a urcat cu 2 bani la cursul valutar BNM din 6 noiembrie.  

Leul românesc s-a scumpit în cotațiile pentru vineri cu 4 bani moldovenești. Creșteri de până la un ban au avut hrivna ucraineană și rubla rusească. De reținut că rubla a trecut, la cursul BNM pentru 6-8 noiembrie, de prețul de 22 de bani.  

Totuși, actualele fluctuații de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt nesemnificative, fără impact major asupra economiei, și sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

La sfârșitul lunii septembrie, ritmul anual al inflaţiei a constituit 2,32 la sută.

Rezervele valutare ale BNM sunt la un record istoric: au constituit 3 miliarde 536 de milioane și 950 de mii de dolari americani (3 536,95 mil. dolari SUA) la 31 octombrie 2020.

Rezervele BNM au crescut cu 83,56 de milioane de dolari SUA pe parcursul lunii trecute.

În luna octombrie, BNM a cumpărat de pe piața internă valută echivalând cu aproape 69 de milioane de dolari SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0