Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Ce avantaje au investitorii care aleg Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ  - Sputnik Moldova
Abonare
O nouă ediție a forumului Moldova Business Week va fi organizată pe 19 și 20 noiembrie. În cadrul evenimentului, vor fi prezentate avantajele datorită cărora Republica Moldova este o țară atractivă pentru investitori.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Climatul investițional al Republicii Moldova este unul competitiv la nivel regional – acest fapt îl subliniază Agenția de Investiții, care anunță desfășurarea, pe 19 și 20 noiembrie, a forumului Moldova Business Week.

Баржи на реке Дунае в черте города Белграда - Sputnik Moldova
Societate
Râul datorită căruia Republica Moldova a devenit stat maritim este sărbătorit astăzi

Din cauza pandemiei de COVID-19, forumul, aflat la cea de-a 7-a ediție, va avea loc anul acesta în format digital. Forumul Moldova Business Week, considerat de autorități drept „cea mai mare platformă de promovare a imaginii țării” va prezenta avantajele datorită cărora Republica Moldova a devenit o destinație atractivă pentru investiții.

Un mare avantaj al Moldovei este „poziționarea geografică strategică între Est și Vest”, arată Agenția de Investiții. Datorită acestui fapt, Republica Moldova are semnate acorduri de liber schimb cu 43 de țări din UE, CEFTA și CSI, care oferă acces la peste un miliard de potențiali consumatori.

O altă oportunitate este sistemul fiscal - unul dintre cele mai competitive din regiune, cu un impozit pe venit de doar 12% și un salariu mediu lunar de 400 de euro. 

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Proiect esențial pentru Moldova: 16 platforme industriale în 16 raioane

Republica Moldova, totodată, le oferă acces investitorilor la 7 zone economice libere, 8 parcuri industriale, 18 platforme industriale multifuncționale și un Parc IT, recunoscut drept una dintre cele mai bune practici mondiale de promovare a ecosistemului tehnologiilor informaționale.

„La acestea se adaugă și avansarea în topurile economice internaționale. Potrivit Agenției Internaționale „Moody’s”, Republica Moldova este evaluată drept „economie stabilă”, iar conform Raportului „Doing Business 2020”, țara noastră ocupă poziția 48 din 190 de economii analizate, surclasând țări precum Italia, România, Ungaria și Croația”, informează Agenția de Investiții. 

Participarea la Moldova Business Week este liberă și gratuită, fiind necesară doar înregistrarea pe MBW.md - www.mbw.md.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0