Uimitor cum s-a scumpit euro! Cursul valutar BNM

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaТабло курса евро в витрине операционной кассы
Табло курса евро в витрине операционной кассы - Sputnik Moldova
Abonare
A treia zi consecutiv, leul se depreciază în raport cu toate principalele valute de referință. Euro s-a mai scumpit cu 19 bani de joi până vineri, iar prețul dolarului a urcat cu 2 bani. În două zile, prețul euro a crescut cu 25 de bani.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. La cursul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru vineri, 6 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,20 lei, un euro – cu 20,31 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60,90 de bani, un leu românesc – cu 4,17 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22,15 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiCursul valutar BNM pentru 6 noiembrie
Uimitor cum s-a scumpit euro! Cursul valutar BNM  - Sputnik Moldova
Cursul valutar BNM pentru 6 noiembrie

Cursul valutar anunțat de BNM pentru vineri, ultima zi lucrătoare a săptămânii, va fi valabil și în zilele de sâmbătă și duminică.

Осветительные лампы - Sputnik Moldova
Societate
Alege electrocasnicele care-ți cruță banii – expert

Scumpirea cu 19 bani a euro este cea mai importantă schimbare în cotațiile valutare oficiale de la acest sfârșit de săptămână. La cursul BNM pentru joi, euro se scumpise cu 6 bani.

Leul românesc s-a scumpit în cotațiile de vineri cu 4 bani moldovenești. Creșteri de până la un ban au avut hrivna ucraineană și rubla rusească.

De reținut că rubla a trecut, la cursul BNM pentru 6-8 noiembrie, de prețul de 22 de bani.  

Totuși, actualele fluctuații de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt nesemnificative, fără impact major asupra economiei, și sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

La sfârșitul lunii septembrie, ritmul anual al inflaţiei a constituit 2,32 la sută.

Rezervele valutare ale BNM au atins un record istoric: la sfârșitul lunii septembrie 2020 erau de 3 miliarde 453 de milioane și 390 de mii de dolari americani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0