Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Campanie de împădurire: Cât se va planta în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Moldsilva în comun cu toate întreprinderile silvice de pe întreg teritoriul țării efectuează lucrări ample în cadrul unei campanii de împădurire a fondului forestier și în afara acestuia. Detalii am aflat de la vicedirectorul instituției, Nicoale Munteanu.
Campanie de împădurire: Cât se va planta în Moldova

Până la finele anului 2020 urmează a fi executate lucrări de împădurire pe o suprafață de 697 de hectare și regenerare naturală pe o suprafață de 580 hectare prin încorporarea ghindei în sol. Despre acest lucru a anunțat în cadrul emisiunii Sputnik Matinal vicedirectorul Moldsilva, Nicolae Munteanu.

Ciuperci  - Sputnik Moldova
Societate
Sezonul otrăvirilor cu ciuperci: Specialiștii bat alarma
"Avem de completat culturile silvice care au fost create în anii precedenți pe o suprafață de 2924 hectare. Vor fi plantați în jur de trei milioane de arbori la lucrările de împădurire. La cele de completare - șapte milioane de arbori și vor fi încorporate circa opt tone de ghindă de stejar", a adăugat interlocutorul.

De asemenea, au fost identificate terenuri în afara fondului forestier pe terenurile administrațiilor publice locale cu o suprafață de 89 hectare. În acest sens, potrivit lui Nicolae Munteanu, unele lucrările au demarat deja în Ungheni și Soroca.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0