Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce a dispus astăzi în cazul Rizea o instanță din Chișinău

© Sputnik / Vitaly Belousov / Accesați arhiva multimediaArest
Arest - Sputnik Moldova
Abonare
Pe numele fostului deputat român Cristian Rizea a fost emis un mandat de plasare în izolatorul de detenție preventivă pentru 18 zile. Avocata lui Rizea spune că acesta a cerut azil politic în Republica Moldova și nu poate fi extrădat acum.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a emis astăzi un mandat de plasare în izolator pe 18 zile în privința fostului deputat român Cristian Rizea (PSD).

Cristian Rizea - Sputnik Moldova
Politică
Oficial: Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău

Cetățeanul României Mihai (anterior Rizea) Cristian Luigi a fost reținut pe 3 noiembrie în Chișinău pentru 72 de ore și audiat de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI).

Tot pe 3 noiembrie, în Monitorul Oficial a apărut decretul președintelui Igor Dodon prin care lui Rizea i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova.

Rizea urma să fie extrădat autorităților române, informase Poliția.

Presa locală o citează astăzi pe avocata din Republica Moldova a lui Rizea, Corina Stratan, potrivit căreia clientul său a cerut azil politic, iar în prezent are statut de solicitant și, prin urmare, nu poate fi demarată procedura de extrădare.

Pe 3 noiembrie, printr-un comunicat de presă, Poliția Republicii Moldova (IGP) a făcut o serie de precizări despre cazul Rizea.  

Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova
Societate
Nagacevschi: Surprize ale Guvernului Sandu în dosarul Rizea - Reacția Olesei Stamate

„Acesta se află în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani și 8 luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform sentinței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României”, a informat Poliția.

Potrivit sursei, Rizea a obținut cetățenia „într-un mod fraudulos, în anul 2018, fiind inițiate procedurile în corespundere cu cadrul normativ”.

IGP anunțase că autoritățile de la Chișinău au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0