Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oficial: Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău

© Inquam Photos / Octav GaneaCristian Rizea
Cristian Rizea - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul deputat român Cristian Rizea (PSD) a fost reținut astăzi la Chișinău și va fi extrădat autorităților române. Anterior, acestuia i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, a confirmat pentru presa de la Chișinău că, în aceste clipe, Rizea este audiat de ofițerii Direcției 1 a Inspectoratului Național de Investigații și urmează a fi reținut pentru 72 de ore.

Cristian Rizea - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Cristian Rizea va fi expulzat din Republica Moldova

Printr-un comunicat de presă, Poliția Republicii Moldova (IGP) vine cu precizări despre reținerea lui Rizea.  

„De către ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Criminale a INI al IGP, astăzi, în jurul orei 16:15, în municipiul Chișinău a fost reținut cetățeanul României Mihai (anterior Rizea) Cristian Luigi. Acesta se află în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani și 8 luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform sentinței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României”.

IGP relevă că astăzi lui Rizea i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova, prin decretul președintelui Igor Dodon.

Poliția subliniază că Rizea a obținut cetățenia „într-un mod fraudulos, în anul 2018, fiind inițiate procedurile în corespundere cu cadrul normativ”.

Autoritățile de la Chișinău au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România, a mai anunțat IGP.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0