Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu a participat la o reuniune a premierilor din CSI

Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a participat astăzi la reuniunea ordinară a Consiliului șefilor de guvern din statele membre ale Comunității Statelor Independente (CSI), desfășurată în format online.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Republica Moldova pledează pentru intensificarea și diversificarea cooperării comercial-economice între statele CSI, cu aplicarea deplină a oportunităților oferite de zona de liber schimb a comunității, a menționat premierul Ion Chicu în mesajul său rostit astăzi în cadrul reuniunii ordinare a Consiliului șefilor de guvern din CSI, desfășurată în format online.

Правительство РМ  - Sputnik Moldova
Video: Ce avantaje au investitorii care aleg Moldova

Guvernul Republicii Moldova va continua să sprijine diverse inițiative și proiecte în domenii de interes, în special cele care presupun valorificarea potențialului economic al țărilor din regiune, a adăugat Ion Chicu, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

„În realitățile curente, progresul economic este posibil doar datorită tehnologiilor inovatoare”, a spus Ion Chicu.

Premierul a menționat că dezvoltarea durabilă a țărilor CSI necesită acordarea unei atenții sporite „dimensiunii de inovare, care ar trebui să se bazeze pe avantajele naționale ale fiecărei țări și valorificarea potențialului existent în acest sens”. 

Ion Chicu a subliniat că Republica Moldova investește foarte mult în progresul industriei IT și în digitalizarea serviciilor, iar pandemia de COVID-19 a pus în evidență necesitatea dezvoltării acestui sector.

Ion Chicu  - Sputnik Moldova
Politică
„Matricea COVID – 19” a fost analizată la Guvern

La summit, șefii de guvern din CSI au efectuat un schimb de informații și opinii referitoare la evoluția pandemiei de COVID-19 care a afectat întreaga lume. De asemenea, prim-miniștrii au discutat despre efectele economice și sociale generate de restricțiile impuse în scopul prevenirii răspândirii COVID-19.

În luarea sa de cuvânt, premierul Ion Chicu a exprimat recunoștință misiunii de observatori ai CSI care au monitorizat alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0