Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Impresionant: Câți bani s-au adunat pentru Filarmonică

© SputnikSvetlana Bivol
Svetlana Bivol - Sputnik Moldova
Abonare
Filarmonica Naţională "Serghei Lunchevici" va fi restaurată! Suportul oamenilor de la mic la mare ne convinge că atunci când apare o năpastă moldovenii se pot uni şi susţine.
Impresionant: Câți bani s-au adunat pentru Filarmonică

Colectarea donațiilor pentru reconstruirea clădirii Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" continuă. Mai mulți oameni cărora le pasă de soarta edificiului cultural donează mijloace financiare pe conturile deschise ale Filarmonicii și Ministerului Finanțelor.

Potrivit directorului general al Filarmonicii, Svetlana Bivol, până în prezent, pe contul instituției cultural s-au adunat peste 680 mii de lei, iar pe contul ministerului de resort - peste un milion de lei.

"Suntem nespus de bucuroși și recunoscători tuturor celor care ne oferă ajutor. Au fost și unele moment foarte emoționante când în a doua zi după tragedie veneau pensionarii și donau atât cât puteau. Corul Ministerului de Interne a donat o mie de lei pe care i-au câștigat la un concurs, școli, colegii, oameni de afaceri, voluntari – multe persoane cu suflet mare au sărit în ajutor", a declarat pentru Sputnik managerul instituției.

Mai mult, Svetlana Bivol a remarcat că în această seară va avea loc un concert online în susținerea Filarmonicii, organizat de Delegația Uniunii Europene din Moldova.

Ceslav Ciuhrii - Sputnik Moldova
Donațiile continuă: Societatea ajută Filarmonica
De menționat este că în data de 5 noiembrie, Guvernul a alocat bani pentru lucrările de demolare parțială a clădirii Filarmonicii Naționale după incendiu. Astfel, peste 450 de mii de lei vor fi transferați de Ministerul Finanțelor din fondul de intervenție al Guvernului către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne pentru a acoperi cheltuielile pentru lucrările de demolare parțială a edificiului avariat al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Conform hotărârii Executivului, banii vor fi alocați și pentru evacuarea și transportarea deșeurilor și elementelor de construcții prăbușite ale clădirii Filarmonicii Naţionale, în urma incendiului din 24 septembrie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0