Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Donațiile continuă: Societatea ajută Filarmonica

© Sputnik / OsmatescoCeslav Ciuhrii
Ceslav Ciuhrii - Sputnik Moldova
Abonare
Colectarea donațiilor pentru reconstruirea sediului Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" continuă. Mai mulți oameni de afaceri, artiști, dar și cei cărora le pasă de soarta edificiului cultural au donat deja mijloace bănești.
Donațiile continuă: Societatea ajută Filarmonica

Printre cei care au transferat bani pe contul instituției este și președintele Federației Naționale de Tenis din Moldova, omul de afaceri Ceslav Ciuhrii.

"O fac din simțul de patriotism și simțul civic pe care îl am. Nu pot rămâne indiferent față de tragedia care s-a întâmplat cu Filarmonica. Am făcut donația în primul rind pentru a susține colectivul Filarmonicii, care a rămas fără instrumente muzicale, iar în perioada următoare au de susținut concerte și cred că le va pierde bine ajutorul pe care îl oferim", a declarat pentru Spunik Ceslav Ciuhrii.

Potrivit lui, distrugerea de incendiu a Filarmonicii Naționale este o pierdere enormă pentru întreaga societate, iar în aceste clipe fiecare cetățean, consumator de cultură trebuie să pună umărul pentru a susține artiștii.

Светлана Бивол  - Sputnik Moldova
Exclusiv: Svetlana Bivol, despre incendiul de la Filarmonică
"Indiferent că sunteți oameni de afaceri sau aveți altă meserie, consider că este de datoria fiecăruia să ajutăm, fiecare în măsura posibilităților. Din partea mea, acestea a fost un prim ajutor și cu siguranță nu mă opresc aici. Atunci când va fi un proiect clar, bine definit, vom reveni la acest subiect și voi dona din nou", a conchis Ciuhrii.

Recent, în data de 30 septembrie, Ministerul Finanțelor a anunțat că în conturile deschise pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” s-au adunat peste 31 de mii de lei.

Amintim că pe 24 septembrie curent, Filarmonica Națională a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au luptat ore în șir pentru a stinge incendiul, însă focul a mistuit totul în calea sa. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat și s-a prăbușit. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit. A doua zi, Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii. Până acum, specialiștii au înaintat trei ipoteze privind cauzele izbucnirii incendiului: defecțiunea echipamentului electric, producerea unui scurtcircuit și nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0