Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proiect esențial pentru Moldova: 16 platforme industriale în 16 raioane

Abonare
Guvernul a alocat 50 de milioane de lei pentru crearea a 16 platforme industriale în tot atâtea raioane. Premierul Ion Chicu le-a cerut responsabililor guvernamentali să urgenteze conectarea zonelor industriale la rețelele de infrastructură și să atragă investitori. 

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Crearea a 16 platforme industriale multifuncționale în 16 raioane a fost subiectul unei ședințe în care prim-ministrul Ion Chicu i-a convocat pe responsabili din Guvern. 

Dezvoltare industrială - Sputnik Moldova
Relansăm industria Moldovei: Ce plănuiesc autoritățile pentru un trai mai bun

La discuții au participat ministrul Economiei și Infrastructurii, conducerea ministerelor Agriculturii (MADRM), Afacerilor Externe (MAEIE), Agenției Proprietăți Publice (APP), administratorul Zonei Economice Libere Bălți, reprezentantul Agenției de Investiții.

Ion Chicu le-a solicitat participanților la ședință să urgenteze activitățile legate de conectarea zonelor industriale la rețelele de infrastructură și să atragă investitori pentru aceste proiecte.

„Guvernul a alocat 50 de milioane de lei pentru crearea platformelor industriale. La etapa actuală, avem terenurile identificate. Stabiliți planuri de acțiuni pentru pregătirea tehnică a fiecărei platforme industriale, astfel încât să avansăm în lansarea acestor zone”, a îndemnat prim-ministrul Ion Chicu, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

S-a decis crearea unui grup de lucru mixt, constituit din specialişti ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției de Investiții, MAEIE, APP şi ai altor instituții care să convină planul de acțiuni şi să monitorizeze transpunerea în fapt a acestuia.

În ședință s-a vorbit despre importanța implicării active a Agenției de Investiții, a birourilor comerciale, a ambasadorilor Republicii Moldova peste hotare, dar și a diplomaților străini acreditați la Chișinău în scopul promovării oportunităților platformelor industriale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0