Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Studiu: Persoanele vârstnice, singure în lupta cu COVID

© Photo : Eduard Mihalaș, arhiva personalăEduard Mihalaș
Eduard Mihalaș - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele în etate sunt printre cele mai afectate grupuri sociale din țara noastră în contextul impactului pandemiei COVID-19, potrivit unui studiu.
Studiu: Persoanele vârstnice, singure în lupta cu COVID

Ca urmare a izolării la domiciliu, persoanele în vârstă sunt afectate psihologic din cauza singurătății și suferă din cauza abuzului în familie, pe care refuză să-l raporteze de teamă să nu facă de rușine familia.

"20 de procente dintre vârstnici tolerează violența în familie, care vine din partea membrilor familiei. Aceștia nu raportează cazurile de violență la Poliție din frică și rușine", a declarat pentru Sputnik analistul de programe din cadrul Fondului ONU pentru Populație, Eduard Mihalaș.

De asemenea, mai mult de 30 la sută dintre acestea nu-și pot permite să-și cumpere mijloacele medicale de protecție împotriva virusului COVID-19.

Военнослужащие национальной армии Молдовы в селе Карагасаны, где введен карантин - Sputnik Moldova
Societate
Sat din Moldova, în carantină – deplasarea pe timp de noapte interzisă

"11 procente spuneau că nu au resurse să-și cumpere dezinfectat. Altele 24 -  nu-și pot procura mască de protecție. Cu regret, nu au fost întreprinse măsuri din partea statului care să ajute persoanele vârstnice cu echipament de protecție personal", a subliniat Eduard Mihalaș.

Mai mult, de la începutul pandemiei, 54 la sută dintre persoanele vârstnice infectate cu coronavirus spuneau că le este greu să treacă peste izolare.

Despre măsurile și acțiunile întreprinse de UNFPA Moldova pentru a încuraja și a susține persoanele vârstnice aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0