Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Sat din Moldova, în carantină – deplasarea pe timp de noapte interzisă

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii Moldova / Dmitrii VosimericВоеннослужащие национальной армии Молдовы в селе Карагасаны, где введен карантин
Военнослужащие национальной армии Молдовы в селе Карагасаны, где введен карантин - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia a fost luată în legătură cu acutizarea situației pandemice și numărul mare de persoane infectate cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. În satul Cernoleuca din raionul Dondușeni a fost instituită carantină pentru o perioadă de două săptămâni. Despre aceasta a comunicat într-o postare pe Facebook Inspectoratul de Poliție din Dondușeni.

Potrivit Poliției, în legătură cu agravarea situației epidemice și numărul major de persoane infectate cu COVID-19 în localitate, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis să impună carantina în această localitate.

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
COVID-19: Un număr mare de cazuri noi confirmate astăzi

Oamenii legii au atenționat în privința măsurilor de control și combatere a infecției cu noul coronavirus.

Astfel, nu va mai fi permisă organizarea pieței în sat, este sistată activitatea localurilor de agrement.

Magazinele alimentare din localitate își vor reduce programul de lucru cu ajustarea orarului de funcționare în intervalul orelor 7.00-17.00, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție.

Pensiile, alocațiile sociale de stat și alte prestații sociale pentru persoanele vârstnice vor fi distribuite la domiciliu de către poștaș cu însoțirea unui angajat al IP Dondușeni. La solicitarea plătitorilor, la domiciliu vor fi achitate și facturile pentru energie electrică, telefonie fixă etc.

Oficierea serviciilor divine și înmormântările se vor desfășura strict în aer liber(curtea bisericii).

Elevii din sat trec la instruirea în regim online, inclusiv cei care studiază  în alte instituții de învățământ din raion.

Locuitorilor din Cernoleuca li se interzice să părăsească domiciliu și a se deplasa pe teritoriu satului în intervalul orelor 19.00-05.00.

În ziua alegerilor se va permite deplasarea locuitorilor la secția de votare pentru exercitarea dreptului de vot (cu excepția, persoanelor bolnave de COVID-19, persoanelor aflate în carantină și autoizolare, persoanelor care din alte motive nu se pot prezenta la urnele de vot, dar care prealabil au înaintat cereri pentru votarea la locul aflării) cu respectarea strictă a măsurilor de protecție.

Amintim că ieri în Republica Moldova au fost confirmate 1020 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0