Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Serviciul 112: Ce fel de apeluri au fost înregistrate în octombrie

© Sputnik / Miroslav RotariAna Carpovici
Ana Carpovici - Sputnik Moldova
Abonare
În luna octombrie operatorii de la 112 au avut un regim de lucru solicitant. Zilnic, fiecare dintre ei au recepționat peste 500 de apeluri de urgență.
Serviciul 112: Specificul apelurilor în luna octombrie

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", specialistul în relații publice din cadrul Serviciului Național Unic de Urgență 112, Ana Carpovici, a declarat că luna octombrie a fost destul de încărcată pentru cei 82 de operatori, care au grijă să fie anunțate rapid echipajele de intervenție atunci când există cazuri de urgență. În total, au fost recepționate aproape nouă mii de apeluri.

Potrivit datelor oficiale, cel mai des oamenii au apelat  la 112 pentru a solicita ajutor medical. Apelanții au semnalat probleme medicale în legătură cu hipertensiunea arterială, afecțiuni respiratorii, dureri abdominale sau de spate.

"O caracteristică a lunii octombrie a fost solicitarea ambulanței în urma intoxicațiilor cu ciuperci. De asemenea, moldovenii semnalau apariția simptomelor asociate cu COVID", a declarat pentru Sputnik Ana Carpovici.

Specialistul a subliniat că în luna octombrie pe locul doi s-au clasat apelurile în care era solicitat ajutorul Poliției, iar pe al treilea - cele care în care se cerea intervenția salvatorilor.

Inaugurare a Centrului de Preluare a Apelurilor de Urgență al Serviciului 112. - Sputnik Moldova
Societate
Efectul COVID-19: Agresivitatea a sporit printre moldoveni
În această perioadă, indiferent de natura urgenței, toți apelanții primesc un set de întrebări obligatorii din partea operatorilor: dacă prezintă simptome asociate cu noul tip de virus COVID-19, dacă au interacționat cu persoane revenite de peste hotare și dacă au interacționat cu persoane diagnosticate cu COVID-19, cu persoane aflate în carantină sau dacă au revenit recent dintr-o călătorie de peste hotarele țării.

Ana Caprovici a îndemnat oamenii să apeleze la Serviciul 112 doar în cazuri de urgență, să colaboreze cu operatorii și să răspundă sincer la toate întrebările.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0