Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Târg de miere în centrul Capitalei – detalii

© Sputnik / Rodion ProcaConstantin Cojocaru
Constantin Cojocaru  - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru susţinerea micilor producători, în perioada 5-8 noiembrie va fi organizat un târg apicol în centrul Capitalei. Detalii am aflat de la apicultorul Constantin Cojocaru, unul dintre organizatorii evenimentului.
Târg de miere în centrul Capitalei

În următoarele zile, în scuarul Catedralei din Chișinău se va desfășura un târgul apicol la care vor fi prezenți zeci de apicultori din Republica Moldova. Aceștia vor scoate la vânzare miere de toate tipurile, polen, propolis și chiar bucăți de faguri.

Cei prezenți la eveniment vor avea posibilitatea să guste mierea și să cumpere produsele care le sunt pe plac, chiar de la producători.

Ярмарка мёда - Sputnik Moldova
Societate
Apicultura, în declin: Ce vor să facă autoritățile
"Consumatorii vor putea procura diverse tipuri de miere, păstura – produs recomandat îndeosebi bărbaților; tinctura de propolis, care este un antibiotic natural ce ucide toți microbii din organism, lăptișor de matcă – ucide celulele canceroase, tinctură de albini moarte – recomandată celor care au probleme de tensiune și previne impotența, și multe alte produse benefice pentru sănătate", a declarat într-un interviu pentru Sputnik organizatorul târgului de miere.

În pofida faptului că acest an a fost cel mai complicat pentru toți apicultorii, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, prețurile vor fi avantajoase.

"Am avut cel mai greu an din ultimele trei decenii. Mierea de salcâm a fost extrasă doar cinci procente, mierea de tei – 10, iar poliflora - aproximativ 20-30 de procente. Cu toate acestea, apicultorii au stabilit prețuri accesibile pentru buzunarul cumpărătorului", a spus Constantin Cojocaru.

Evenimentul va fi organizat cu respectarea tuturor normelor de protecție: mănuși, dezinfectant și păstrarea distanței sociale.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0