Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îndrumar pentru părinți în maternități - detalii

© Sputnik / OsmatescoAla Burlaca
Ala Burlaca - Sputnik Moldova
Abonare
Asociația Obștească a persoanelor cu sindrom Down din Republica Moldova "SUNSHINE" a elaborat un îndrumar pentru părinți. Cărțuliile au fost repartizate în maternitățile din Chișinău, iar în curând vor ajunge la Bălți și în sudul țării.
Inedit: Îndrumar pentru părinți în maternități

Îndrumarul „Eu sunt altfel decât crezi” este destinat părinților pentru a-i încuraja și a-i orienta asupra spre pașii pe care trebuie să-i urmeze, în cazul în care diagnosticul de sindrom Down i-a fost confirmat copilașului pe care l-au adus pe lume.

Asociația Obștească „Forța Susținerii” din orașul Leova  - Sputnik Moldova
Societate
Ce înseamnă să ai un copil cu dizabilități – Povestea unei mame

Îndrumarul pentru părinți a fost deja distribuit la Centrul Mamei și Copilului, Spitalul Municipal nr.1 și Maternitatea nr.2 din Capitală. Acțiunea a fost realizată în cadrul proiectului „Am sindrom Down! Am dreptul la viață!”, realizat cu suportul Fundației Est Europene.

"Medicii sunt foarte mulțumiți, pentru că acest îndrumar le va fi de mare ajutor atât pentru ei, cât și pentru părinți. Este un vis împlinit la care s-a muncit foarte mult. Îndrumarul va fi distribuit la mai multe maternități din țară", a declarat pentru Sputnik președintele Asociației, Ala Burlaca.

Mai mult, Ala Burlaca a dezvăluit că în viitorul apropiat urmează să fie lansat și un desen animat informativ despre copiii cu sindromul Down – o premieră pentru Republica Moldova.

Conform estimărilor, în țara noastră se nasc anual în jur de 50 de copii cu sindromul Down. Totuși, nu există date statistice cu privire la numărul exact de persoane cu acest sindrom.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0