Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șarov: Prioritățile incluse pe agenda Ministerului Educației

© Sputnik / OsmatescoIgor Șarov
Igor Șarov - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a vorbit despre problemele din învățământ și prioritățile incluse pe agenda ministerului pe care îl conduce.
Șarov: Priorități incluse pe agenda Minsiterului

Potrivit ministrului Igor Șarov, actualmente una dintre cele mai mari provocări în sistemul de învățământ este pandemia COVID-19, având în vedere că trebuie respectate măsurile de prevenire a răspândirii infecției. 

Natalia Grîu - Sputnik Moldova
Cum se fac orele în clasele unde profesorii sunt infectați cu COVID
"În condițiile actuale sistemul educațional din Moldova trebuie să reziste. Prezența copiilor și profesorilor în instituții este foarte necesară. Vom depune toate eforturile pentru a menține sistemul educațional. Pe această cale vreau să le mulțumesc managerilor instituțiilor și cadrelor didactice pentru colaborare și responsabilitatea de care dau dovadă în aceste condiții dificile", a declarat ministrul.

Iar în domeniul culturii o prioritate este reabilitarea Filarmonicii Naționale, susține Igor Șarov. Pe agenda Ministerului Educației, Culturii și Cercetării este și reabilitarea clădirii Circului.

"Am avut o ședință săptămâna trecută cu colegii din Europa. În scurt timp vom veni cu noutăți în acest sens", a subliniat interlocutorul.

De asemenea, în domeniul culturii urmează să fie făcute investiții în Muzeul Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău. Igor Șarov a mai remarcat că în această perioadă deloc ușoară oamenii de cultură necesită o atenție deosebită, iar autoritățile vor depune toate eforturile în acest sens.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0