Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum se fac orele în clasele unde profesorii sunt infectați cu COVID

© Sputnik / OsmatescoNatalia Grîu
Natalia Grîu - Sputnik Moldova
Abonare
Sute de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și se află în izolare. Cum se desfășoară orele în absența profesorului?
Cum se fac orele în clasele unde profesorii sunt infectați?

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", secretarul de stat la Ministerului Educației Natalia Grîu a făcut câteva precizări cu referință la desfășurarea orelor de studii în cazul în care profesorul este infectat, se află în izolare și nu are posibilitatea să țină lecțiile.

Potrivit ei, o soluție des aplicată în acest caz, în mai multe instituții, este predarea exclusiv online, înregistrările video făcute din timp de unii profesori, dar și desfășurarea lecțiilor de către un alt pedagog din altă instituție.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Societate
Crește numărul elevilor testați pozitiv cu COVID
"Un alt profesor organizează lecții de la distanță pentru elevii din școala în care predă și coordonează orarul lecțiilor cu altă instituție și desfășoară lecțiile online. Acest lucru se face fără percepere suplimentară de bani. Este un gest de solidaritate și este salutabil", a remarcat secretarul de stat.

Mai mult, în asemenea situații și studenții sunt invitați să desfășoare ore, procesul fiind recunoscut drept stagiu de practică pe care trebuie să-l facă fiecare tânăr ce urmează studii pedagogice.

De menționat că până acum 384 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 347 se află în izolare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0