Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opinie: Afacerea va crește rapid pe o platformă industrială

© Sputnik / Mihai CarausCorneliu Său
Corneliu Său - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", proprietarul unei fabrici de mobilă, Corneliu Său, a explicat ce are de câștigat un antreprenor începător dacă deschide o afacere în cadrul platformei industriale.
Opinie: Afacerea va crește rapid într-o platformă industrială

Corneliu Său este de părerea că în cadrul unei platforme industriale afacerea poate să crească rapid și sănătos, în special când este la început de cale. El recunoaște că, dacă ar fi avut ocazia de la inițierea afacerii sale să facă parte dintr-o platformă industrial, i-ar fi fost mult mai ușor și s-ar bucura de mute avantaje.

Alexandru Bordea - Sputnik Moldova
Alexandru Bordea, despre lansarea tinerilor în afaceri și greșelile antreprenorilor
"Într-o platformă industrială poți să crești rapid și să-ți ajustezi costurile la creșterea directă. De exemplu, inițial folosești un depozit de șase metri în chirie, iar cu cât businessul crește angajezi mai multe persoane, respectiv și spațiul va fi mai mare. Când ei un spațiu separat sau din start ai costuri mai mari, nu poți să crești și stagnezi creșterea companiei", a explicat antreprenorul.

Mai mult, Corneliu Său a precizat că un alt avantaj ar fi racordările de autorizație – partea de procedură va fi cu mult simplificată. De asemenea, antreprenorii vor fi mult mai motivați să muncească într-un grup de oameni de succes, a căror energie și ambiție cu siguranță va fi molipsitoare.

De menționat este că, recent, Guvernul a lansat programul-pilot care prevede crearea platformelor industriale multifuncționale. Astfel, statul va susține financiar crearea platformelor industriale, iar autoritățile publice locale vor fi responsabile de întreținerea și dezvoltarea acestora. Platformele vor contribui la dezvoltarea industriei în regiuni și crearea locurilor de muncă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0