Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alexandru Bordea, despre lansarea tinerilor în afaceri și greșelile antreprenorilor

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Bordea
Alexandru Bordea - Sputnik Moldova
Abonare
Alexandru Bordea își împărtășește experiența adunată cu prețul propriilor greșeli și oferă lecții despre afaceri celor care au cu adevărat nevoie de ele. Despre cele mai comune greșeli comise de moldoveni la lansarea unui business am aflat chiar de la el.
Interviu cu Alexandru Bordea: Lansarea tinerilor în afaceri și greșelile antreprenorilor

Alexandru Bordea are 35 de ani, este jurist de profesie, dar deja de 14 ani desfășoară activitatea de business trainer. Mai mult, acesta oferă și lecții de dezvoltare personală tinerilor dornici să-și atingă potențialul maxim. Business trainerul spune că, adesea, în cadrul instituțiilor de învățământ informația oferită este superficială, nu corespunde cerințelor timpului și este bazată în mare parte pe teorie.

"Schimbările sociale, economice sunt într-atât de rapide încât facultățile nu reușesc să facă față cerințelor. Traingurile ajută cumva ca cei care doresc să-și lanseze o afacere să dețină informația adaptată la zi. Peste 50 la sută nu reușesc să facă față cerințelor în domeniul lor de activitate, întrucât de multe ori nu cunosc cum să se adapteze noilor cerințe", a declarat într-un interviu pentru Sputnik Alexandru Bordea.

Anterior, trainerul a remarcat în studioul Sputnik Moldova că în cadrul trainingurilor sale a observat un fenomen destul de interesant, și anume că un student aparent slab la învățătură poate avea în schimb calități esențiale pentru succes. Potrivit lui, tinerii considerați, în mod tradițional buni la învățătură, tind să fie mai politicoși, mai corecți și mai puțin predispuși să contrazică sau să pună la îndoială reguli și idei. Nu este nimic rău în aceste trăsături de personalitate, însă ele par să nu fie suficiente sau la fel de eficiente ca altele.

Cât privește greșelile pe care le comit antreprenorii moldoveni, Alexandru Bordea a remarcat că cele mai frecvente sunt: studierea superficială a pieței, stabilirea unor scopuri foarte mari pe termen scurt și incapacitatea de a angaja oameni potriviți pentru diverse funcții. Cei mai mulți dintre antreprenorii moldoveni visează la afaceri de milioane, care să le aducă venituri mari peste noapte, ceea ce este absolut utopic, afirmă business trainerul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0