Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crește numărul elevilor testați pozitiv cu COVID

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a prezentat informații actualizate privind situația epidemică în instituțiile de învățământ din țară.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Crește numărul elevilor testați pozitiv la noul tip de coronavirus, dar și a celor care se află în regim de autoizolare. De la 265 cât erau acum cinci zile, numărul elevilor infectați a ajuns la 291. La fel, a crescut și numărul celor care se află în autoizolare, de la 6 334 la 6 882 de elevi.

Ministerul informează că 384 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 347 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar s-au infectat cu COVID 66 de persoane, iar alte 71 se află în autoizolare.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Societate
Elevii nu mai merg la școală: Iată motivul

Ce ține de instituțiile de educație timpurie, situația este diferită. A scăzut numărul copiilor infectați, dar a crescut cel al cadrelor didactice. Opt copii și 93 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul cornavirus. Alți 606 copii, dar și 111 cadre didactice se află în autoizolare. Pe 19 octombrie, zece copii care frecventează instituțiile de educație timpurie din țară erau pozitivi la noul tip de coronavirus. La acea dată, 83 de cadre didactice erau confirmate pozitiv cu noul coronavirus. La fel, 757 de copii și 113 de cadre didactice se aflau în autoizolare.

Din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1146 de instituții de învățământ. În prezent, 8 instituții și 29 grupe de copii se află în carantină.

Cazuri de infectare au fost raportate și în învățământul profesional tehnic. Astfel, în perioada 19-23 octombrie au fost înregistrați 15 elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, zece cadre didactice și doi – reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 15 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Societate
Câți copii de grădiniță au fost testați pozitiv la COVID

În aceiași perioadă, în învățământul superior, zece studenți sunt confirmați cu Covid-19, iar 126 de studenți se află în autoizolare. La fel, șapte cadre didactice au fost testate pozitiv, iar în autoizolare se află 18. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 10 persoane.

De precizat că peste 650 de instituții de învățământ din țară vor rămâne închise a doua zi după alegeri. Este vorba în special de instituțiile în cadrul cărora vor activa secții de votare. Comisia Electorală Centrală a transmis către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării un document cu lista secțiilor de votare deschise pentru scrutinul din 1 noiembrie. Astfel, din totalul de 2 143 de secții, 654 sunt în sediile instituțiilor de învățământ. Cele mai multe, 196 de secții, vor fi deschise în municipiul Chișinău, iar 47 în municipiul Bălți. Toate aceste instituții vor rămâne închise a doua zi după alegeri pentru ca spațiile să fie dezinfectate. Procesul educațional se va desfășura la distanță.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0