Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alegeri prezidențiale 2020: Program special de vot la Baku

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы 2019
Выборы 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Secția de votare din Baku va avea un program de activitate cu trei ore mai scurt decât restul secțiilor, din cauza restricțiilor de circulație introduse în capitala azeră prin legea marțială.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. În Baku, Azerbaidjan, secția de votare care va fi deschisă, pe 1 noiembrie, pentru alegerile președintelui Republicii Moldova va activa conform unui program special, aprobat de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Societate
Andrei Neguța: Detalii despre secțiile de votare din Rusia

Secția de votare din capitala azeră va avea un program de activitate cu trei ore mai scurt decât restul secțiilor și va fi deschisă între orele 07:00 și 18:00, a precizat astăzi președintele CEC, Dorin Cmili, în cadrul unei conferințe de presă.

În Azerbaidjan a fost instituită legea marțială, din cauza conflictului militar azero-armean, care prevede „introducerea stării de asediu în mai multe orașe, inclusiv în Baku”, a spus președintele CEC.

Astfel, în orașul Baku este interzisă aflarea cetățenilor pe străzi, fără permise speciale, între orele 21:00 și 07:00.

Pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie vor fi deschise 2.143 de secții de votare, inclusiv 139 de secții de votare peste hotare.

Cele mai multe secții de votare din străinătate vor fi deschise în Italia, Federația Rusă, România și SUA. Secțiile de votare vor activa între orele 7:00 și 21:00.

Cetățenii își vor exercita votul în baza următoarelor acte de identitate: pașaportul (valabil sau expirat); buletinul de identitate valabil; livretul de marinar. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0