Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Andrei Neguța: Detalii despre secțiile de votare din Rusia

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a oferit detalii despre secțiile de votare care vor activa pe 1 noiembrie pe teritoriul Federației Ruse. Cetățenii moldoveni nu vor avea probleme cu deplasarea către secțiile de vot, a spus ambasadorul.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. În Federația Rusă vor fi deschise 17 secții de votare pe 1 noiembrie, pentru alegerile președintelui Republicii Moldova.

Alegeri, urna cu buletine de vot - Sputnik Moldova
Societate
Votul de acasă și supravegherea video - precizările CEC

Patru secții vor fi deschise în orașul Moscova, patru în regiunea Moscova, trei în Sankt-Petersburg și câte o secție de votare în orașele Surgut, Soci, Tula, Lipețk, Kostroma, Kursk.

„În 10 localități din imensa Federație Rusă vor fi deschise secții de votare”, a spus ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguță, care a avut o intervenție video în direct în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi de Ministerul de Externe și Comisia Electorală Centrală.

Pentru cele 17 secții de votare, Ambasada Republicii Moldova a „procurat suplimentar tot ce era necesar”, „au fost instruiți președinții birourilor electorale”, a spus Andrei Neguța.

Unii membri ai birourilor electorale au trebuit înlocuiți, pentru că, între timp s-au contaminat cu COVID-19, potrivit ambasadorului.

„Avem un mare ajutor din partea Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse”, a menționat Andrei Neguța.

Ambasadorul a relatat că, la organizarea procesului electoral, se ține cont și de pandemia cu COVID-19, dar a estimat că, pe teritoriul Rusiei, cetățenii moldoveni nu vor avea probleme cu deplasarea către secțiile de vot.

„Numărul de îmbolnăviri zilnice în capitala Moscova și în alte orașe este destul de mare, însă în Federația Rusă nu se merge pe calea restricționării. Transportul public și privat circulă obișnuit. Nu vor fi probleme pentru cetățenii noștri să se deplaseze la secțiile de votare. Cu atât mai mult că secțiile din Moscova și din regiunea Moscova le-am amplasat alături de stațiile de metrou”, a precizat Andrei Neguța.

La Moscova, în incinta ambasadei va funcționa o secție de votare, iar altele două – chiar în nemijlocita apropiere. „La fel și în orașele din regiuni, secțiile sunt amplasate în centrul orașelor”, a adăugat ambasadorul.  

Votul pe 1 noiembrie peste hotare

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, peste hotare vor fi deschise 139 de secții de votare.

Comisia Electorală Centrală  - Sputnik Moldova
Societate
Când va oferi CEC informații despre rezultatul alegerilor

Cele mai multe secții de votare din străinătate vor fi deschise în Italia, Federația Rusă, România și SUA. Mai mult de 60 de mii de cetățeni moldoveni aflați peste hotare s-au înregistrat prealabil pentru participarea la aceste alegeri.

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 7:00 și 21:00.

Cetățenii își vor exercita votul în baza următoarelor acte de identitate: pașaportul (valabil sau expirat); buletinul de identitate valabil; livretul de marinar. 

Participanții la vot urmează să respecte măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19: să poarte măști de protecție; să respecte distanța fizică menționată pe indicatoarele vizuale; să-și dezinfecteze mâinile la intrarea în secția de votare; să-și efectueze termometria la intrarea în secția de votare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0