Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia, gata să conlucreze cu învingătorul alegerilor din SUA

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЗдание министерства иностранных дел России
Здание министерства иностранных дел России - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia a negat în mod repetat acuzațiile privind tentativele de influențare a proceselor democratice din alte țări, iar purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov le-a calificat drept „absolut neîntemeiate”.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Rusia nu mizează pe niciunul dintre candidații la alegerile prezidențiale din SUA, a declarat viceministrul rus de externe, Serghei Riabkov.

El a subliniat că Rusia „este pregătită să lucreze cu oricine pe care îl vor alege americanii”.

Anterior, candidatul democrat, fostul vicepreședinte Joseph Biden, a spus că Rusia încearcă să influențeze viitoarele alegeri americane din noiembrie mai mult decât alte țări și, prin urmare, reprezintă principala amenințare.

"Mizele se fac la loterie. Iar noi nu mizăm pe nimeni. În primul rând, din motivul că lucrăm strict și exclusiv în interesul propriei noastre securități, luăm măsuri care denotă o abordare extrem de responsabilă pentru asigurarea securității globale. Iar seria de declarații făcute de președintele rus în ultimele săptămâni și luni este cea mai bună dovadă în acest sens”, îl citează RIA Novosti pe Riabkov.

Potrivit acestuia, determinarea câștigătorului la alegerile din SUA este „o chestiune internă a poporului american”.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Dodon, despre probabilitatea unor proteste după alegeri

"Iar noi vom colabora cu acea administrație care va veni la putere în urma acestor alegeri. Și vom continua dialogul cu aceasta după ce președintele SUA va depune jurământul, pe 20 ianuarie anul viitor", a declarat viceministrul rus de Externe.

Rusia a negat în mod repetat acuzațiile aduse privind tentativele de a influența procesele democratice din mai multe țări, iar purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov le-a numit „absolut neîntemeiate”. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a comentat despre presupusa ingerință rusă în alegerile din alte țări, afirmând că nu există fapte care să confirme acest lucru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0