Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, despre probabilitatea unor proteste după alegeri

© Photo : Facebook / Dodon IgorИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Noi urmărim cu atenție ce scrie presa, ce se întâmplă în cadrul ONG-urilor, cine intră în țară, a declarat președintele Dodon într-un interviu pentru RBK.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Președintele Republicii Moldova; Igor Dodon, a vorbit în cadrul unui interviu pentru RBK despre desfășurarea campaniei electorale și probabilitatea victoriei în turul întâi, despre lupta cu COVID-19 și modul în care vor fi protejați alegătorii la secțiile de votare, scopurile propuse pentru cel de al doilea mandat, posibilitatea revizuirii împuternicirilor președintelui, activitatea mediilor de informare rusești și alte aspecte.

Vorbind despre probabilitatea unor proteste după scrutinul prezidențial, șeful statului a menționat că oponenții săi, cel mai probabil, au înțeles că vor pierde aceste alegeri, de aceea au lansat deja tot felul de declarații cum că alegerile vor fi falsificate, încercând astfel să-și justifice eșecul. Însă în prezent în Moldova nu există un potențial protestatar prea mare, a spus președintele.

”Eu nu cred într-o destabilizare a situației sau în așa-zise ”maidanuri” fără un ajutor din afară. Noi înțelegem că principalii jucători geopolitici în această zonă sunt Rusia, Uniunea Europeană și SUA. Ei nu văd un interes al Rusiei sau al Uniunii Europene în destabilizarea situației în Republica Moldova și nu cred că vor fi motive pentru aceasta”, a explicat Dodon.

Joint meeting of Russian State Council and National Projects and Demographic Policy Council - Sputnik Moldova
Scenariu ”revoluționar” pentru Moldova: Narîșkin dezvăluie planul SUA
El a adăugat că, în ceea ce privește SUA, există un dialog permanent cu acestea, și acolo sunt alegeri, de aceea speră că nici SUA nu au asemenea scopuri.

Președintele a menționat că autoritățile urmăresc cu atenție ce se întâmplă în presa, în cadrul ONG-urilor, cine intră în țară, pentru că înțeleg că provocatorii pot fi și din afară.

”Noi vedem ce se întâmplă în alte țări, cum are loc asta. Instituțiile noastre care trebuie să mențină ordine publică sunt pregătite pentru tot felul de scenarii”, a subliniat Igor Dodon.

El a mai menționat că, chiar dacă vor fi anumite încercări de destabilizare a situației, autoritățile vor face față.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0