Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Școala auto pe timp de pandemie: Probleme în activitate

© Sputnik / Mihai CarausОлег Кожокару
Олег Кожокару - Sputnik Moldova
Abonare
Școlile auto au fost și ele afectate de pandemia de COVID-19. Solicitat de Sputnik Moldova, președintele Uniunii Conducătorilor Auto din Republica Moldova, Oleg Cojocaru, a enumerat dificultățile întâlnite în ultima perioadă.
Interviu cu Oleg Cojocaru

În perioada 10 martie-20 mai curent, școlile auto din țară și-au sistat activitatea, din cauza pandemiei de coronavirus. Ulterior, acestea au început să instruiască în regim online viitorii șoferi, în cadrul lecțiilor de teorie. Organizarea acestui proces a fost destul de complicat, susține profesorul cu o experiență de 30 de ani Oleg Cojocaru.

"O perioadă am fost nevoiți să facem lecțiile exclusiv online, dar vă zic din experiența mea - șofer online nu se primește. Acum încercăm să îmbinăm lecțiile online cu cele prezente în sălile de clase, dar oricum trebuie să fim foarte prudenți", a declarat pentru Sputnik Oleg Cojocaru.

O altă problemă este numărul mare de oameni care trebuie să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere. O bună perioadă Centrul de Examinare nu a activat, iar acum o mulțime de moldoveni sunt nevoiți să aștepte o groază de timp până a susține acest test important.

Автошкола  - Sputnik Moldova
Societate
Mii de oameni au făcut școala auto, dar nu pot obține permis
"Sunt momente când înregistrarea la examen poate fi stabilită peste o lună și jumătate după absolvirea școlii. În acest timp, elevii practic uită tot materialul, iar procentajul susținerii examenului este în scădere", a subliniat interlocutorul.

Pe lângă aceste situații neplăcute se mai adaugă și faptul că multe școli auto nu pot înregistra noi cursanți. Și asta pentru că în perioada pandemiei le-a expirat licența, iar pentru că în timpul stării de urgență a fost sistat procesul de evaluare a școlilor, acestea nu au putut obține actele permisive.

"Majoritatea școlilor auto au trecut licențierea în 2015. În acest an trebuie să treacă următoarea acreditare. Multe instituții au depus cereri și așteaptă până în ziua de azi un răspuns. În procesul de acreditare este improtant ca școala auto să dispună de clase amenjate, teren, automobile și personal didactic", a punctat Cojocaru.

În prezent, în Republica Moldova activează aproximativ 200 de școli auto.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0