Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gripa sezonieră versus coronavirus: Avem sau nu cazuri în 2020

© Sputnik / Caraus MihaiȘtefan Gheorghiță
Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
Abonare
De obicei, în această perioadă se înregistrează primele cazuri de gripă. Despre situația curentă aflați de la șeful secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță.
Gripa sezonieră: Informații privind situația din țară

În acest sezon, deocamdată nu au fost înregistrate cazuri de gripă sezonieră, în schimb este în plină ascensiune epidemia COVID-19. Anul trecut, în aceeași perioadă erau deja depistate 50 de cazuri de gripă.

Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Important: Cum ne protejăm sănătatea de gripă și COVID
"În anul curent, au fost efectuate investigații la 23 de persoane cu semne clinice compatibile cu gripa sezonieră. Aceste probe au fost investigate în paralel cu testul la COVID. În 10 cazuri rezultatul s-a dovedit a fi pozitiv (cazuri COVID-19)", a declarat pentru Sputnik Ștefan Gheorghiță.

Potrivit lui, monitorizarea și supravegherea epidemiologică a infecțiilor respiratorii acute virale și gripei sezoniere continuă, inclusiv investigațiile de laborator ale persoanelor ce manifestă simptome compatibile cu această afecțiune.

În anul 2019 au fost înregistrate 3258 cazuri de gripă sezonieră. Primele cazuri și-au făcut apariția la sfârșitul lunii decembrie. Cele mai multe îmbolnăviri - 442, au fost la sfârșitul lunii februarie-începutul lunii martie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0