Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important: Cum ne protejăm sănătatea de gripă și COVID

© Sputnik / OsmatescoLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Alături de COVID s-au mărit şi s-au acutizat cazurile de viroză. Cum să ne protejăm corect și cum am putea deosebi gripa de coronavirus am aflat de la doctorul în medicină Luminiţa Suveică.
Important: Cum ne protejăm sănătatea de gripă și COVID

Toamna aduce cu sine, pe lângă fluctuațiile de temperatură, o serie de viruși care atacă sistemul imunitar. Aceasta este perioada în care răcelile și gripele își fac apariția și ne dau mari bătăi de cap. Luminița Suveică a precizat că virozele sunt boli infecțioase provocate de viruși de intensitate medie. Manifestările pot fi diverse, mai ales că în fiecare an apar noi tulpini de virus. Cele mai răspândite sunt virozele respiratorii.

"Virozele se manifestă printr-o stare generală proastă, dureri de cap ușoare, rinoree, durere în gât, dureri musculare și articulare, febră. Este de ajuns un simplu strănut sau contact apropiat cu o persoană bolnavă ca să i-ai o viroză", a explicat Luminița Suveică.

Pe lângă aceste situații e cu care ne-am obișnuit, în acest an, în întreaga lume bântuie și pandemia de coronavirus. Doctorul în medicină susține că cea mai ușoară metodă de desosebi răceala sau gripa de COVID-19 este efectuarea testului după apariția primelor simptome. Totuși, sunt și unele repere ce ne pot ajuta intuitiv referitor la starea pe care o simțim.

Liliana Iașan - Sputnik Moldova
Medic: Oamenii ascund că au contactat cu persoanele ce au COVID
"Toate infecțiile au în comun simptomul de febră, oboseală și tuse. Doar că, în viroze tusea este moderată, iar în cazul coronavirusului mai uscată și mai intensă. Totuși, dacă aveți primele simptome este important să contactați medicul de familie și nici într-un caz să începeți autotratamentul", a subliniat specialistul.

Luminița Suveică susține că în această perioadă este important să consumăm alimente bogate în vitamine, în special cele bogate în vitamina C și zinc pentru a întări imunitatea. Totodată, este important să respectăm toate măsurile impuse de autorități – purtarea măștilor, păstrarea distanței sociale, dezinfectarea mâinilor ș.a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0