Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Nutriționist: Fructele ce ajută la recuperarea post COVID-19

© Sputnik / Владимир Вдовин / Accesați arhiva multimediaАйва
Айва - Sputnik Moldova
Abonare
Un nutriționist din Federația Rusă explică cât de important este consumul de fructe și legume pentru întărirea imunității și prevenirea răcelilor, dar și pentru o recuperare mai rapidă post COVID-19.

CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Nutriționistul și profesorul de la Catedra Sănătate Publică și Asistență Medicală a Academiei Medicale a Universității Federale din Crimeea Irina Suhareva a anunțat care sunt fructe de sezon și fructele de pădure ce pot ajuta la recuperarea după infecția cu coronavirus, dar și la prevenirea bolii, informează RIA Novosti.

Olga Cara - Sputnik Moldova
Nutriționist: Câtă pâine este bine să consumăm și cum să o alegem

”O atenție deosebită ar trebui acordată nutriției, deoarece, pe lângă COVID-19, există acum boli sezoniere precum gripa și bolile respiratorii acute. Legumele și fructele de sezon ... au o cantitate destul de mare de vitamine și alte proprietăți benefice. Cu toate acestea, ar trebui să fim conștienți de faptului că nu vă vor salva de COVID-19 și nu vă vor vindeca. O dietă echilibrată va întări imunitatea organismului în caz de boală și va facilita recuperarea”, a spus Suhareva, citat de serviciul de presă al universității din Crimeea.

Potrivit expertului, ar trebui limitat consumul de dulciuri, optând pentru struguri, pere și prune etc. Cantitatea optimă de legume pe zi pentru un adult este de 300 de grame, iar de fructe - de 200 de grame.

"Nu merită să respectați dietele foarte stricte. Mesele ar trebui să fie fracționate, în cantități mici, de cinci până la șase ori pe zi", a mai spus Suhareva.

Nutriționistul a mai adăugat că ar trebui consumate compoturi din gutui și coarne. De asemenea este bine să mâncăm zilnic 4-5 nuci.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0