Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nutriționist: Câtă pâine este bine să consumăm și cum să o alegem

© Sputnik / Rodion ProcaOlga Cara
Olga Cara - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 16 octombrie este marcată Ziua Mondială a Alimentației și Ziua Mondială a Pâinii. Iată care este cantitatea de pâine pe care trebuie să o consumăm zilnic și care este cel mai sănătos tip.
Nutriționist: Câtă pâine este bine să consumăm și cum o alegem

Nutriționiștii nu recomandă consumul excesiv de pâine, remarcând că este benefic să ne limităm la cel mult patru felii pe zi. De asemenea, speciliștii în nutriție ne sfătuiesc să alegem pâinea din cereale integrale, care este mult mai benefică pentru sănătate, decât celelalte tipuri.

Пшеница - Sputnik Moldova
Vom avea făină moldovenească pentru pâine? Iată cât grâu recoltăm acum - Foto
"Pâinea din cereale integrale conține o cantitate mare de fibre și substanțe nutritive și oferă senzația de sațietate. Are o consistență densă, conține mult grâu și semințe, ceea ce o face foarte hrănitoare și are un indice glicemic scăzut. De asemenea, dietele bogate în cereale integrale joacă un rol important în prevenirea cancerului, a diabetului de tip doi, a bolilor cardiovasculare și a obezității. De asemenea, consumarea acestor cereale împiedică sau tratează apariția constipației și a problemelor digestive", a declarat pentru Sputnik nutriționista Olga Cara.

Potrivit ei, cumpărătorii trebuie să citească cu atenție toate ingredientele de pe etichetă, întrucât de multe ori producătorii folosesc și diverși coloranți artificiali, în special când este vorba despre pâinea neagră.

De menționat este că principalul mesaj transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentației și a Pâinii este reducerea risipei alimentare, combaterea foametei şi a malnutriţiei la nivel global. De asemenea, în această zi, diverse asociații și producătorii din întreaga lume se implică în mai multe acțiuni și campanii pentru a-i face pe oameni să respecte o alimentație sănătoasă. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0