Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În două localități președintele va fi ales în corturi

© Photo : Direcţia situaţii excepţionalecort палатка
cort палатка  - Sputnik Moldova
Abonare
În satul Cigârleni din raionul Ialoveni, precum și în localitatea Bâc din municipiul Chișinău votul în cadrul alegerilor prezidențiale se va desfășura în corturi.

CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a dat curs solicitării primarilor satelor Bâc din municipiul Chișinău și Cigârleni din raionul Iloveni, care au cerut să li se pună la dispoziție „spații” pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. 

Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
CEC a acreditat observatorii din Rusia, OSCE și Promo-Lex - detalii

Inițial, s-a stabilit că secțiile de votare vor fi amenajate în casa de cultură din Cigârleni și, respectiv, în incinta Centrului de Sănătate din satul Bâc. Primarii au atras atenția că aceste clădiri nu întrunesc condițiile de securitate și ar putea pune în pericol viața și sănătatea oamenilor. 

În acest context, Comisia Electorală Centrală a remarcat că nu există alte edificii care ar întruni criteriile necesare de securitate și a cerut Ministerului de Interne să pună la dispoziția celor două localități corturi, precum și dispozitive electrice de încălzire, având în vedere că s-ar putea să fie frig pe 1 noiembrie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0