Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avocat: Decizia CSM de astăzi afectează imaginea justiției

© Sputnik / Подлесник ЮрийIon Dron Ион Дрон
Ion Dron Ион Дрон - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Contrapunct", avocatul Ion Dron a vorbit despre restabilirea în funcție a judecătorilor care au figurat în dosarul Laundromat. Iată care este opinia interlocutorului.
Interviu cu avocatul Ion Dron

Recentele decizii ale Consiliului Superior al Magistraturii de a-i repune în funcție pe mai mulți magistrați care au fost vizați în dosare de rezonanță transmite un mesaj dublu. Avocatul Ion Dron consideră că revenirea unor judecători cu o reputație dubioasă în anumite funcții creează o confuzie în rândul cetățenilor, iar pe de altă parte scade încrederea în justiția moldovenească.

Justiție - Sputnik Moldova
Societate
Judecătorii figuranți în dosarul „Laundromat”, restabiliți
"Cetățenii sunt într-o confuzie totală. Oamenii nu mai cred în autorități. În condițiile în care o persoană a fost implicată în procese și hotărâri dubioase și este promovată, atunci cetățeanului îi apar o serie de întrebări: oare acesta este stat sau o cooperativă prin care lucrurile se fac după o înțelegere și nu potrivit legii?", a declarat pentru Sputnik Ion Dron.

Avocatul susține că din cauza unor asemenea decizii are de suferit imaginea justiției moldovenești. El afirmă că "corpul de judecători are suficineți oamnei competenți, onești, însă aceste situații îi demoralizează pe cei care au venit să-și facă o carieră în interesul societății. Judecător nu este o meserie, ci este un destin", a adăugat interlocutorul.

Menționăm că cinci judecători învinuiți anterior de implicare în spălarea banilor ruși prin sistemul bancar moldovenesc, operațiune numită „Laundromat”, au fost restabiliți în funcție. Decizia a fost luată pe 27 octombrie de Consiliul Superior al Magistraturii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0