Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Buletinul va putea fi perfectat și în ziua scrutinului

© Sputnik / Miroslav RotariBuletin de identitate
Buletin de identitate - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru moldovenii nu au un buletin de identitate valabil și se gândesc că nu vor reuși să-l perfecteze până la alegeri. Ei vor avea posibilitatea să-l ridice chiar și în ziua scrutinului prezidențial sau vor putea să-și facă unul provizoriu gratuit.

CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. În ziua scrutinului prezidențial, Agenția Servicii Publice va activa în regim special de la ora 07:00 până la 21.00. Astfel, cetățenii își vor putea ridica buletinele de identitate provizorii, dar și cele ordinare. 

ANTA - Sputnik Moldova
Societate
ANTA va fi cu ochii pe șoferi în ziua alegerilor - detalii
De asemenea, în perioada 27 octombrie - 1 noiembrie centrele multifuncționale vor elibera gratuit buletine de identitate provizorii, la solicitarea cetățenilor care nu dețin buletin de identitate sau ale căror acte nu sunt valabile. Vor putea beneficia de acest serviciu chiar și persoanele care nu beneficiază de înlesniri la eliberarea acestui document în condițiile prevederilor legale. Solicitanții nu vor fi obligați să prezinte documentele de stare civilă dacă nu au intervenit schimbări în datele personale de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care informația cu privire la datele personale și modificarea lor se atestă în Registrul de stat al populației.

Eliberarea buletinelor de identitate provizorii se va efectua conform principiului teritorial:

  • La centrul multifuncțional în a cărui rază de competență teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară, care este valabilă.
  • În cazul în care solicitantul are înregistrare şi la domiciliu şi la reşedinţa temporară, iar cea din urmă este valabilă, buletinul de identitate provizoriu se va elibera numai la Centrul multifuncțional în a cărui rază de competenţă teritorială acesta îşi are reşedinţa temporară valabilă.
  • Cetățenilor cu drept de vot care anterior nu au deținut acte de identitate buletinul de identitate provizoriu li se va elibera la subdiviziunea ASP în a cărei rază de competență teritorială solicitantul concomitent se va înregistra la domiciliu sau la reședința temporară.
  • Cetățenilor cu drept de vot radiați din evidență - la Centrul multifuncțional în rază de competență teritorială a căruia se află ultimul domiciliu al sau, după caz, ultima reședință temporară, sau la subdiviziunea respectivă în a cărei rază de competență teritorială solicitantul se va înregistra concomitent la domiciliu sau la reședința temporară.

Cetățenii care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 1 octombrie – 29 octombrie, pot ridica actul de identitate până în data de 30 octombrie, inclusiv dacă termenul limită al comenzii depășește această dată și indiferent de tariful achitat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0