Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANTA va fi cu ochii pe șoferi în ziua alegerilor - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariANTA
ANTA - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Responsabilii din cadrul Agenției Naționale Transport Auto vor monitoriza cu strictețe șoferii în ziua scrutinului prezidențial. Ei vor avea grijă să nu admită ca unii conducători auto să transporte organizat alegători la secțiile de votare.

CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Potrivit hotărârii Comisiei Electorale Centrale, în data de 1 noiembrie, în ziua alegerilor prezidențiale,

Владимир Брутер - Sputnik Moldova
Expert: Vom avea sau nu un "maidan" după alegeri
se va permite deplasarea pe teritoriul țării doar autovehiculelor a căror capacitate de transportare nu este mai mare de 8 persoane și transportului rutier de persoane prin curse regulate. În acest context, ANTA anunță că va fi la datorie pe drumurile din țară și va monitoriza șoferii, astfel încât alegătorii să nu fie transportați în mod organizat la secțiile de votare. 

Conducătorii auto trebuie să știe că între orele 07:00 și 21:00 se interzice: 

  • Organizarea de către concurentul electoral sau de către alte persoane în interesul concurentului electoral a transportării alegătorilor la secția de votare. 
  • Transportarea alegătorilor la secția de votare cu scopul de a-i determina să voteze în favoarea unui candidat.
  • Transportarea alegătorilor la secția de votare cu autobuze, autocare sau transportarea alegătorilor la secția de votare de către operatorul de transport rutier în regim taxi, conform unor înțelegeri cu terțe persoane, cu excepția alegătorilor cu nevoi speciale.

Reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto vor monitoriza traficul rutier și vor verifica unitățile de transport.

Cei care nu vor respecta aceste cerințe vor fi opriți din drum, iar inspectorul ANTA le va întocmi un proces contravențional care va fi remis ulterior Inspectoratului Național de Patrulare.

Responsabilul de domeniul informare și comunicare cu mass-media din cadrul ANTA, Dmitri Prohnițchi, a precizat pentru Sputnik Moldova că persoanele juridice care vor încălca legea vor primi amenzi între 10 500 de lei și 12 000 de lei, iar persoanele fizice riscă între 10 mii și 12 500 de lei amendă.

În ambele cazuri, inspectorii pot aplica patru puncte de penalizare și au dreptul să retragă plăcuțele de înmatriculare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0