Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți copii de grădiniță au fost testați pozitiv la COVID

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți copii care frecventează instituțiile preșcolare din Moldova au fost testați pozitiv la noul tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Zece copii care frecventează instituțiile de educație timpurie din țară au fost testați pozitiv la noul tip de coronavirus. Asta după ce la data de 13 octombrie numărul acestora era de doar patru. Într-un comunicat de presă, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează că, pe lângă cei zece copii, și 83 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. La fel, 757 de copii și 113 de cadre didactice se află în autoizolare.

Elevi în măști la școală în România - Sputnik Moldova
Societate
Mii de elevi din Moldova, plasați în autoizolare

Din rândul personalului nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 47 de persoane, iar alte 127 se află în autoizolare. În prezent, nouă instituții preșcolare și 31 grupe de copii se află în carantină.

Datele au fost prezentate ministrului Igor Șarov de șefii organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, în cadrul unei ședințe în cadrul căreia au fost puse în discuție și documentele de politici recent elaborate și anume „Reperele metodologice privind organizarea procesului educațional în condițiile învățării mixte  în contextul epidemiologic de COVID-19, pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal”; „Repere metodologice privind securitatea și siguranța online a elevilor în procesul educațional la distanță pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal în anul de studii 2020-2021” și „Regulamentul de atestare al cadrelor didactice”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0