Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Elevii nu mai merg la școală: Iată motivul

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a informat că săptămâna viitoare elevii nu vor merge la școală.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Din numărul total de 1 240 de instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal, în 1 227 de instituții procesul educațional se desfășoară fizic cu aplicarea diverselor forme de organizare a studiilor. În continuare, 13 instituții și 305 clase se află în carantină. Numărul elevilor confirmați pozitiv este de 265 de persoane, iar cel al cadrelor didactice - de 368 de persoane.

Elevi în măști la școală în România - Sputnik Moldova
Societate
Mii de elevi din Moldova, plasați în autoizolare

La fel, 6 334 de elevi și 382 de cadre didactice sunt în izolare. Informația a fost prezentată de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Totodată, ministrul a anunțat că săptămâna viitoare elevii vor sta acasă. Aceștia intră în perioada vacanței de toamnă.

Ce ține de organizarea alegerilor, ministrul a spus că a fost emis un ordin prin care în instituțiile în care vor fi deschise birouri electorale, a doua zi după alegeri procesul educațional se va desfășura de la distanță. Decizia a fost luată pentru ca încăperile să fie dezinfectate.

Amintim că anterior se anunțase că, după alegerile din 1 noiembrie, elevii din instituțiile în cadrul cărora va fi organizată votarea nu vor merge la școală două zile. Ulterior, s-a decis că aceștia vor sta acasă doar o zi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0