Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondaj: Câte voturi vor acumula Igor Dodon și Maia Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы в парламент Молдовы 2019
Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că a fost făcut public ultimul sondaj de opinie dinaintea alegerilor prezidențiale care vor avea loc pe 1 noiembrie.

CHIȘINĂU, 26 oct — Sputnik. Igor Dodon va ieși lider în primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit sondajului „Barometru electoral 2020” realizat de Date Inteligente (iData)

Alegeri locale 2018 - Sputnik Moldova
Politică
Un nou sondaj: Pe cine ar vota cetățenii la conducerea țării

Dintre cei deciși să participe la scrutin, pentru Dodon ar vota 36,5% dintre cei chestionați. Pe locul al doilea se află Maia Sandu, cu 30 la sută.

Pe locul trei, potrivit sondajului, se află Renato Usatîi, care acumulează 14%. Potrivit prognozelor sociologice, Violeta Ivanov acumulează 11,2 la sută, iar liderul Platformei ”Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase - 4,1 la sută. Pentru unionistul Octavian Țîcu sunt gata să voteze 2,3%, iar pentru Dorin Chirtoacă - 1,3 la sută. Candidatul PLDM Tudor Deliu ar acumula mai puțin de 1%.

Sondajul anterior al acestei companii (de la începutul lunii octombrie) i-a acordat lui Igor Dodon 38,2 la sută din voturi în primul tur, iar pentru Maiei Sandu - 29,7 la sută.

Potrivit legii, ultima zi în care se pot publica sondaje este data de 27 octombrie. Sondajul a fost realizat în perioada 14 - 24 octombrie curent, fiind chestionate 1231 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0