Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sputnik Moldova dă startul votării online în cadrul concursului "Perspectiva"

© Sputnik / Miroslav RotariПодведение итогов конкурса "Перспектива" 2017
Подведение итогов конкурса Перспектива 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Internațională de Știri și Radio Sputnik Moldova dă startul votării online pentru cea mai bună lucrare în cadrul cele ide-a cincea ediții a Concursului Național a tinerilor Jurnaliști "Perspectiva".

Potrivit regulamentului concursului, votare va demara astăzi, 26 noiembrie 2020, ora 12:00. La votare poate participa orice utilizator al internetului și poate să opteze pentru lucrarea care îi place mai mult.

В Молдове прошла акция Диктант Победы - Sputnik Moldova
Societate
Să păstrăm vie memoria: Cum s-a desfășurat în Moldova acțiunea ”Dictarea Victoriei”
În acest an la concurs au fost prezentate 29 de lucrări ale tinerilor jurnaliști din republica Moldova pentru patru nominalizări: cel mai bun material de analiză sau relatare, cel mai bun interviu, cea mai bună fotografie și cel mai bun video. Tema concursului este "75 de ani de la Marea Victorie! Noi nu uităm! Noi ne mândrim!". Aceasta presupune reflectarea unor istorii umane reale ale veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei car sunt originari din Moldova, prezentarea informațiilor despre evenimentelor și locurilor gloriei militare, despre complexele memoriale, precum și o demonstrație a percepției personale de către contemporani a importanței istorice a evenimentelor din acea vreme.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Rusia
Putin i-a numit colaboraționiști pe cei care sunt de acord să fie rescrisă istoria
Câștigătorii concursului vor fi apreciați în două etape. În cadrul primei etape, lucrările vor fi selectate de un jure competent, din care fac parte cei mai buni experți media din țară. În etapa a doua, lucrările car au trecut de prima etapă vor fi apreciate în cadrul votului pe site-ul Sputnik Moldova. Fondul de premiere al competiției din 2020 va fi de 1800, 1300 și 1000 de lei pentru primul, al doilea și al treilea loc, la fiecare nominalizare. De asemenea, este oferit un premiu special al juriului în valoare de 1000 lei. Ceremonia de premiere a finaliștilor concursului va avea loc la Centrul de presă Sputnik Moldova, la sfârșitul anului 2020.

Competiția națională pentru tinerii jurnaliști ”Perspectiva” a fost înființată de Agenția de Presă și Radio Sputnik Moldova în anul 2015.

Muzeul de Istorie al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, la Chișinău - exponate unice  - Sputnik Moldova
Video
Muzeul de Istorie al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, la Chișinău - exponate unice
Scopul concursului este de a atrage atenția publicului asupra sarcinilor jurnalismului modern și de a-i sprijini pe tinerii autori în dorința lor de cizelare profesională. Juriul este format din: șeful Sputnik Moldova, președintele juriului, Marina Perekreostova; Conferenţiar universitar, Departamentul de Radio și Televiziune al Universității de Stat din Moldova Boris Parfentiev; Coordonatorul proiectului TV Teleradio-Moldova, Ludmila Barbu; Rectorul Universității Slave din Republica Moldova Tatiana Mleciko; Producătorul NTV-Moldova Elena Levitskaya Pakhomova; Directorul Reprezentanței Naționale a MIRK MIR în Moldova, Stanislav Vîjga; directorul postului de televiziune RTR-Moldova, Evgeni Sergeev; redactorul-șef al ziarului „Komsomolskaya Pravda în Moldova” Serghei Ciurikov; directorul general adjunct al postului de radio "Poli Disc - Novoe Radio" Andrei Kovalenko; directorul general al grupului de companii DIXI Media Dan Lozovan; fotoreporterul Igor Vzorov.

Автопробег, посвященный 76-летию освобождения и Шерпенский плацдарм - Sputnik Moldova
Societate
Președintele Igor Dodon a vorbit despre importanța operațiunii Iași-Chișinău
Sputnik Moldova și-a început activitatea în țară în 2015. Agenția include un portal informațional în limbile moldovenească și rusă, post de radio și un centru de presă multimedia dotat cu echipament performant. Portalul de știri Sputnik Moldova se află pe primul loc printre mass-media pe internet din țară în privința numărului de vizitatori unici.

Sputnik Moldova este parte a Agenției Internaționale de Presă și Radio. 

Sputnik este una dintre cele mai mari instituții de presă internaționale care reunește site-uri multimedia de internet în 33 de limbi, emisie radio analogică și digitală în peste 90 de orașe din întreaga lume. Fluxurile de știri ale Sputnik oferă informații publicațiilor de top din întreaga lume, în permanență, în engleză, arabă, spaniolă, chineză și farsi. Audiența resurselor informaționale Sputnik este de peste 80 de milioane de vizitatori lunari, numărul total de abonați pe rețelele sociale ale Sputnik depășind 20 de milioane. Peste o mie de oameni de zeci de naționalități lucrează în 24 de centre editoriale din întreaga lume, de la Bișkek la Chișinău și de la Beijing la Montevideo. Sputnik face parte din grupul media Russia Today. Sediul central al Sputnik este situat la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0