Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Să păstrăm vie memoria: Cum s-a desfășurat în Moldova acțiunea ”Dictarea Victoriei”

© Sputnik / Анна ГорбанВ Молдове прошла акция "Диктант Победы"
В Молдове прошла акция Диктант Победы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe 3 septembrie, în ziua când s-a sfârșit cel de al Doilea Război Mondial, în 75 de țări ale lumii s-a desfășurat acțiunea internațională ”Dictarea Victoriei”, consacrată aniversării a 75-a a Victoriei . Acțiuni comemorative au avut loc și pe teritoriul Moldovei.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Joi, 3 septembrie, în Moldova și în alte țări ale lumii s-a desfășurat Acțiunea istorică internațională ”Dictarea Victoriei”.

Acțiunea a fost consacrată celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. În țara noastră, Dictarea istorică pe tema evenimentelor din perioada Războiului s-a desfășurat în câteva orașe – Chișinău, Bălți, Comrat, dar și în Transnistria.

© Sputnik / Анна ГорбанParticipanții la dictare la Centrul Rus de Cultură și Știință din Chișinău
 Să păstrăm vie memoria: Cum s-a desfășurat în Moldova acțiunea ”Dictarea Victoriei” - Sputnik Moldova
Participanții la dictare la Centrul Rus de Cultură și Știință din Chișinău
Scopul acțiunii a fost de a atrage păturile largi ale societății către studiul istoriei Marelui Război pentru Apărarea Patriei și sporirea alfabetizării istorice.

În 2020, cu susținerea Rossotrudnicestvo a fost extinsă substanțial lista țărilor participante la Dictare – în total 75 de țări au pus la dispoziție 120 de platforme unde toți doritorii au avut posibilitatea să-și verifice cunoștințele cu privire la unul dintre cele mai importante evenimente din istoria mondială.

Participarea la ”Dictarea Victoriei” și-au anunțat-o țările care au făcut parte anterior din coaliția antihitleristă, inclusiv Statele Unite, Franța, Marea Britanie, dar și țările membre CSI, China, Vietnamul, Israelul și altele.

© Photo : Российский центр науки и культуры в Кишиневе”Dictarea Victoriei”
 Să păstrăm vie memoria: Cum s-a desfășurat în Moldova acțiunea ”Dictarea Victoriei” - Sputnik Moldova
”Dictarea Victoriei”

Dictarea s-a desfășurat în format de test cu 25 de sarcini, dintre care 15 cu alegerea variantei de răspuns și 10 cu răspunsuri scurte. Timpul pus la dispoziție a fost de 45 de minute.

Participanții vor putea lua cunoștință de rezultatele dictării istorice pe site-ul диктантпобеды.рф conform numărului individual de identificare.

© Sputnik / Анна ГорбанFoaie informativă cu numărul individual al participantului
 Să păstrăm vie memoria: Cum s-a desfășurat în Moldova acțiunea ”Dictarea Victoriei” - Sputnik Moldova
Foaie informativă cu numărul individual al participantului

Acțiunea s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de protecție. La intrare, participanților le-a fost măsurată temperatura, iar la necesitate erau oferite măști și pixuri de unică folosință.

Anul acesta, din cauza pandemiei accentul a fost pus pe participarea la distanță la dictare, pe site-ul диктантпобеды.рф. Testul este accesibil utilizatorilor pe parcurs de o lună, începând cu 3 septembrie, ora 14:00.
© Sputnik / Анна Горбан”Dictarea Victoriei” la Chișinău
 Să păstrăm vie memoria: Cum s-a desfășurat în Moldova acțiunea ”Dictarea Victoriei” - Sputnik Moldova
”Dictarea Victoriei” la Chișinău

Organizatorii acțiunii sunt partidul ”Rusia Unită”, Societatea istorică rusă, Societatea militar-istorică rusă și mișcarea obștească din Rusia ”Voluntarii Victoriei”. Partener al acțiunii este Rossotrudnicestvo.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0