Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin i-a numit colaboraționiști pe cei care sunt de acord să fie rescrisă istoria

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii care sunt de acord cu rescrierea istoriei pot fi numiți „colaboraționiști”, a declarat președintele Federației Ruse Vladimir Putin. 

CHIȘINĂU, 1 sep - Sputnik. Liderul de la Kremlin a participat la tradiționala lecție deschisă națională, care în acest an s-a desfășurat în format online. El a vorbit despre cei care astăzi sunt tentați să rescrie istoria. 

Статуя бывшего вице-президента США и защитника рабства Джона К. Кэлхуна  - Sputnik Moldova
Războiul monumentelor: De ce Occidentul rescrie istoria

„Acei oameni care în timpul războiului cooperează cu inamicul, după cum știți, erau numiți întotdeauna și pretutindeni colaboraționiști. Dar cei care astăzi sunt de acord cu inițiatorii rescrierii istoriei pot fi numiți colaboraționiști de astăzi", a declarat președintele rus la lecția deschisă care în acest an a fostd dedicată aniversării a 75-a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

Potrivit acestuia, păstrarea memoriei este o misiune de importanță națională și, deși nu este nevoie să ne ținem de trecut, doar bazându-ne pe acesta ne putem mișca cu încredere spre viitor.

"Cu toții ne onorăm eroii, îi admirăm, ne închinăm în fața curajului și rezistenței lor. Și cu cât învățăm mai mult, cu atât înțelegem mai profund: nu există niciun test mai dificil și mai tragic decât războiul. Ea încearcă să ne răpească viitorul, distruge vise și sorți", - a spus Putin.

După cum a remarcat șeful statului rus, nimeni nu știe ce abilități și specialități vor fi solicitate peste zece ani și ce vor studia cei care au mers astăzi în clasa întâi, dar istoria țării, cultura și tradițiile acesteia vor rămâne puncte de referință fiabile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0