Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cel mai important eveniment coral la cea de-a XIII-a ediție

© Sputnik / Rodion ProcaElena Marian
Elena Marian - Sputnik Moldova
Abonare
Singurul Festival de Muzică Corală Internațională din țara noastră a revenit cu o nouă ediție. Despre impactul evenimentului, organizat altfel în acest an, am aflat de la președintele Asociației Muzical-Corale din Republica Moldova, Elena Marian.
Cel mai important eveniment coral la cea de-a XIII-a ediție

La mijlocul lunii octombrie curent, s-a desfășurat cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Corală "A ruginit frunza din vii".

În premieră, în cadrul evenimentului au participat în format online 35 de formații corale din, Bulgaria, Letonia, Italia, Macedonia, Polonia, România, Rusia, Spania, Ucraina, Ungaria ș.a.

Eugenia Ursu - Sputnik Moldova
"Constelația Talentelor": Sute de tineri participă la festival
"Festivalul are un rol important în promovarea Republicii Moldova și a artei corale din țară pe plan național și internațional. Mai mult, evenimentul a devenit cunoscut în întrega lume. În acest an, formațiile corale au expediat videouri înregistrate până la pandemie. Pentru prima dată au participat patru formații din Cuba și una din Spania, a declarat în cadrul emisiunii Sputnik Matinal Elena Marian.

Potrivit organizatoarei, prestațiile interpreților au fost evaluate de un juriu profesionist din România, Ucraina, Republica Moldova, Spania ș.a.

De obicei, Festivalul se desfășura la Chișinău, în cele mai prestigioase săli de concerte. Astfel, tradițional sute de interpreți internaționali ne vizitau Capitala în luna octombrie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0