Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

"Constelația Talentelor": Sute de tineri participă la festival

© Sputnik / Miroslav RotariEugenia Ursu
Eugenia Ursu - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 20-23 octombrie se desfășoară Festivalul-Concurs Internațional de cântec, artă vocală, artă instrumentală, dans și modeling "Constelația Talentelor". Evenimentul va uni participanți din peste 29 de țări ale lumii și va avea loc în premieră în regim online.
"Constelația Talentelor": Sute de tineri participă la festival

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele Asociației Moldova și Minoritățile Sale, Eugenia Ursu, a declarat că pandemia de coronavirus nu împiedică organizarea și desfășurarea diverselor evenimente cultural-artistice menite să promoveze tinerele talente din Republica Moldova, dar și din alte țări ale lumii.

În acest an, la Festivalul respectiv vor fi prezentate peste 350 de numere artistice de către participanți din 29 de țări: India, Azerbaidjan, Grecia, Irlanda, Israel, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Rusia, Spania, Ucraina, Vietnam, Suedia, Africa de Sud, Canada, Mexica și altele.

"Ne bucurăm că, de la an la an, avem tot mai mulți participanți. Festivalul prinde amploare și a ajuns să fie cunoscut în întreaga lume. Și în condiții de pandemie ne-a reușit să organizăm concursul, chiar dacă este mult mai dificil", a declarat pentru Sputnik Eugenia Ursu.

Evenimentul include șase categorii de vârstă: 4-6 ani, 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-19 ani și 20-35 de ani. Concursul se va desfășura în cinci secțiuni: Vocal (muzică ușoară, muzică academică, muzică populară, solo, duete, ansambluri), arta vorbirii, modeling, dans (solo, duete, ansambluri) și artă instrumentală (solo, duete, ansambluri).

Alexandru Ionel - Sputnik Moldova
Festivalul "Maria Drăgan": Cum s-a desfășurat renumitul concurs
Potrivit Eugeniei Ursu, prestațiile tinerilor vor fi evaluate de către un juriu profesionist, format dintr-o echipă internațională de artiști. Președintele juriului este binecunoscutul artist din Federația Rusă Bedros Kirkorov.

Participanții vor primi diplome de gradul I, II, III și trofee pe categorii de vârstă, iar marele câștigător al evenimentului  va beneficia de un premiu bănesc.

Festivalul-Concurs "Constelația Talentelor" a ajuns la cea de-a IV-a ediție.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0