Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alegeri prezidențiale: Lista secțiilor de votare din Italia

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaMilano
Milano  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moldovenii stabiliți în Italia sunt așteptați în data de 1 noiembrie pentru a alege președintele Republicii Moldova. Pentru conaționalii noștri vor fi deschise 30 de secții de votare.

Ultimele ȘTIRI - LIVE TEXT: Alegeri prezidențiale în Moldova 2020 >>>

În Italia vor fi deschise 30 de secții de votare pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, în cadrul căruia cetățenii moldoveni vor alege președintele Republicii Moldova. Ambasada țării noastre în Italia a publicat lista adreselor la care vor fi deschise secțiile de votare pe teritoriul statului italian în ziua alegerilor. Astfel, la Roma, Milano, Padova și Torino vor fi deschise câte două secții de votare, iar în alte orașe - câte una.

© Photo : Ambasada Republcii Moldova în ItaliaÎn Italia vor fi deschise 30 de secții de votare pentru alegerile din 1 noiembrie
Alegeri prezidențiale: Lista secțiilor de votare din Italia - Sputnik Moldova
În Italia vor fi deschise 30 de secții de votare pentru alegerile din 1 noiembrie

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 07:00 și 21.00. Cetățenii își vor exercita votul în baza următoarelor acte de identitate: pașaportul (valabil sau expirat), buletinul de identitate valabil, livretul de marinar. Participanții la vot urmează să respecte măsurile de prevenire a infecției  COVID-19. Astfel, vor purta măști de protecție, vor respecta distanța fizică menționată pe indicatoarele vizuale, își vor dezinfecta mâinile la intrarea în secția de votare și vor fi supuși termometriei.

© Photo : Ambasada Republcii Moldova în ItaliaÎn Italia vor fi deschise 30 de secții de votare pentru alegerile din 1 noiembrie
Alegeri prezidențiale: Lista secțiilor de votare din Italia - Sputnik Moldova
În Italia vor fi deschise 30 de secții de votare pentru alegerile din 1 noiembrie

Peste hotarele țării vor fi constituite 139 secții de votare pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. 

Участие председателя Госдумы РФ С.Е.Нарышкина в сессии ПАСЕ - Sputnik Moldova
Alegeri prezidențiale 2020: Fără observatori APCE
Din totalul de 139 de secții, cele mai multe, 30 la număr, vor fi deschise în Italia. Alte 17 secții de votare se vor deschide în Federația Rusă, iar câte 13 în România și 12 SUA. În Franța moldovenii vor putea vota în cadrul a 8 secții, cei din Marea Britanie în 7 secții, iar cei din Germania vor fi repartizați la 6 secții deschise pe teritoriul acestui stat. În Canada, Irlanda, Spania – câte 4 secții, Portugalia – 3 secții, Israel, Turcia și Ucraina – câte 2 secții. De asemenea, în alte 21 de state precum Grecia, Belgia și China va fi deschisă câte o secție de votare. 

Dacă va fi înregistrat un flux mare de alegători la unele secții de votare din străinătate, programul de lucru va putea fi prelungit, astfel încât toată lumea să aibă posibilitatea să voteze, a spus anterior președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

CEC a înregistrat opt candidați pentru cursa prezidențială. Este vorba de Renato Usatîi, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”, Andrei Năstase, desemnat de Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”, Tudor Deliu, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova, Igor Dodon, candidat independent, Violeta Ivanov, desemnată de Partidul Politic „Șor”, Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Octavian Țîcu, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale” și Dorin Chirtoacă, desemnat de Blocul electoral UNIREA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0